Lya & Laily


My name: c a k c i b u r thE grEat
My Fotopage: http://cakcibur.fotopages.com/
About me:
From: Malaysia
Camera:
Sony
Other: t33
Sony
Friends:
Mama FaMi
Latest entry:CROISSANTS
CROISSANTS Source : Instagram @cikkiah 300g tepung roti 7g yis (saf instant) 30g gula 4g garam 1 biji telur 150ml susu sejuk 30 g mentega (Ma guna Planta) secukupnya Buttercup CARA MAMA : 1. Mama guna #breadmaker untuk menguli. Tuangkan susu sejuk ke dalam breadmaker pan. Masukkan gula, garam dan telur. 2. Kemudian masukkan tepung roti dan akhir sekali yis. 3. On kan breadmaker ke setting Dough. Bila doh dah bersatu, masukkan 30g mentega. Biarkan BM menguli sehingga licin. 4. Kelua... View this Fotopage entry
Sweet n Spicy
Latest entry:Food Magazine RASA shooting
View this Fotopage entry
Naz Rinn Chan
Latest entry:RED VELVET CAKE
Ini kek harijadi Alya pada hampir ke penghujung tahun 2011. Dibuat kerana nak tahu sangat apa sebenarnya keistimewaan kek ini sehingga menjadi buah mulut. Dari segi rupanya kah..atau dari segi rasanya kah...atau mungkin dari segi bahan-bahannya.....boleh jadi juga dari segi pembuatannya. Setelah dibelek-belek dan ditilik-tilik di laman-laman masakan akhirnya Rinn buat keputusan untuk mencuba kek baldu merah yang dikongsikan di laman myresipi.com. RED VELVET CAKE BAHAN-BAHAN: 2 1/2 cup tepung kek ... View this Fotopage entry
Zana Hassan
Latest entry:gedung height apartment for rent - available may 2011
NOT AVAILABLE. HAS BEEN RENTED ON MAY 2011. please contact me Ros at 0129102655 for further info. View this Fotopage entry
mama zieza
Latest entry:Makan-makan...
View this Fotopage entry
HoNey aBi
Latest entry:Cuti-cuti Cameron Highland @ 14th - 16th March 2011
View this Fotopage entry
Zuhairah Lailiyah Ghazali
Latest entry:Bday Month...
starting with bday Mak Ngah, cousin Nadya , Baba & Nur Qaisara Nadya.... ;-) ;-) ;-) View this Fotopage entry
she will turn 4 on coming 20.10.2010
raqin rafiqyn
Latest entry:Birthday Cake
View this Fotopage entry
jAjA feNdY
Latest entry:lamaaaaa....
dah malas nk upload / update fotopages ni...coz gambar2 byk upload kt flickr...so jenguk kat http://www.flickr.com/jajafendy papehal nk msg2 bleh add kt facebook...jaja cbj...carfytsar@yahoo.com :-D View this Fotopage entry
shaq,marq&jacq
zully sham
Latest entry:ice breaking!!!!!!
salam semuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...lama sungguh....mama tak updates FP..sawang teruk benorrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...ada lagik ka yg mengikuti my FP..hehheh..i miss banyak kawan2 FP nih....lama snagat tak masuk FP kawan2 n especially asma..mummy imman n lana ..from pennag....rindunyaaaaaaaaaaaa actually anak2 dah besar semuanya..ehhehe..hariz dah 6 years, hadif 5 years n nuha dah 2tahun..n insyaallah our fourth dhia will be deliver by 10.8.2010 View this Fotopage entry
Cakcibao Cakcibao
Latest entry:Bali
View this Fotopage entry
zamira yasmin mohd yusop
Latest entry:Ca dah school!!!Dia dah darjah satu dahhhhh..!!!!
Tahun 2010 dah tiba, Ca dah darjah satu dah..Cepatnya masa berlalu....Sepanjang proses pendaftaran, orientasi, dan 1st day sekolah, mama & papa nya tetap bersatu hati bersama2 berada disisi dia...Dia sgt happy sbb kami berdua ada kan...so tgk la gambaq2 nih..:-) View this Fotopage entry
Ibu YasminDanishIrfan
Latest entry:Zoo Trip & Santai2 @home
Zoo Trip Kakak & Abang only Irfan too small to follow :P Ada geng kat belakang LOL Yasmin biasa ler...aksi2 modeling memang tak dapat dipisahkan :-D lari sana...lari sini...nasib kakak & abang aje, if Irfan pun dah pandai lari....alamat kurus ibu & ayah LOL ini budak kecik banyak notty :get_you: anak sape lah nih!!! Talk to the hand!!! masing2 dah penat... Anda berani??...entah genetik sape lah yg yasmin dapat...ibu & ayah mmg tak gemar itu binatang!!! Santai-s... View this Fotopage entry
Meorjay Photography
Latest entry:Perkhidmatan Fotografi
------------- ------------- ------------- http://www.fotopages.com/cgi-bin/browse.pl?type=4() Kedudukan http://meorjay.fotopages.com pada 29 Oktober 2009 Ingin mengabadikan kenangan terindah anda? Perkahwinan, Pertunangan, Majlis Harijadi, Outdoor Photoshoot, Family Photoshoot, Kid Photoshoot, Events dan sebagainya. Saya menggunakan studio lighting untuk penggambaran di pelamin, dalam bilik dan acara memotong kek, juga di backdrop (atas permintaan). Jangan berlengah lagi, pastikan anda ... View this Fotopage entry
zairul and zack
Latest entry:We have moved!
Terima kasih kerana masih mengunjungi fotopage ini. Kami telah berpindah ke tempat baru; URL : http://www.cikkiah.com Instagram ID : @cikkiah [ https://www.instagram.com/cikkiah/ ] http://s1362.photobucket.com/user/zazmil/media/cikkiahig2_zpswyl6pcqr.jpg.html() How've you been? :-) View this Fotopage entry
Nur Za
Latest entry:.:: Pick a dress! New Online Store ::.
Dear valued customers, It's been a while since we update our online shop. We are now moving to a new address: http://pickadress.com.my. You can shop easily using our shopping cart! We'll having Grand Re-Opening Sales until 31 November 2010! Hurry!! View this Fotopage entry
.:: Hackett XK60 Collar Tee ::.
zakiah zainudin
Latest entry:Donat Chef Li dan cara-cara menguli doh tanpa mixer..
Salam semua! Bertemu lagi kita di bulan ramadhan 1431.. Pada ramadhan tahun lepas, anak ketiga saya siti hajar terkena pnuemonia yg agak teruk sampai dr nak tahan dia di hospital untuk dipantau, dr dok asyik cakap, it's very bad jer pasal condition hajar. waktu itu hajar baru berusia 1 tahun 3 bulan.. kenalah jugak drip & neubulizer.. sungguh tak sanggup tgk hajar yg macam sesak nafas jer waktu tu.. saya pun pernah kena pneumonia pada tahun feb 2009, so saya tau macam mana rasanya bila terkana sakit ni..... View this Fotopage entry
NASI BERIANI MUDAH!
Alia Amelyn
Latest entry:Studio Raya Portraiture 2009
It’s that time of the year again! Salam Ramadhan to my fellow blog readers. It has been almost a week already. Tak terasa kan, begitu cepatnya masa berlalu. Memang dalam banyak-banyak bulan, bulan Ramadhan yang paling dinantikan. Bukan sahaja bulan yang penuh kemuliaan dan juga amal ibadat tapi juga bulan makan! Masa inilah yang cukup menduga kekuatan iman dan nafsu kita bila berbelanja untuk makanan. Biasanya kalau pergi PARAM tu mesti tak kurang dari RM10 untuk satu keluarga, terutamanya bila a... View this Fotopage entry
halimatul liza
Latest entry:Adik Lagi..
Utk Uci.. yg nk tgk pix adik :-D View this Fotopage entry
ibu aqil azhad azizi
Latest entry:LO by Azniza =)
for detail -----> http://azniza81.fotopages.com View this Fotopage entry
khalisa and aasim
Latest entry:Salam Syawal Min-al-aidil-wal-faizin
* http://www.youtube.com/watch_private?v=PAG37MoexQw&sharing_token=ap2iAqv-ogRSpVjqVlayQw== Tiba sudah 10 mlm terakhir Ramadhan. Rasa cepat sungguh walaupun berpuasa dlm tempoh yg agak panjang berbanding org2 kat Malaysia. Memang tak terasa sbb kat sini cuaca tak lah terik, kurang rasa dahaga. Puasa kat sini terus terang boleh di katakan lebih fokus dgn ibadah puasa, terawih dan tadarus. Bahang raya pun tak terasa. Kurang sikit dugaan membeli belah hehehe. Kat sini takde org sibuk2 nk cari baju raya, b... View this Fotopage entry
Danish Aiman and Dania Aliesya
Latest entry:From Fotopages to Blogspot...!
Salam my dear friends.. Thank you for visiting this fotopages.. :-> Please be informed that we have moved to 'NEW' house.. http://sweetomoide.blogspot.com See you there! :cloud9: View this Fotopage entry
saripah saad
Latest entry:KISAH TERBARU TAPI PIC X DOWNLOAD PUN LAGIKKKK..
LAST WEEK MAMA DAPAT SMS DARI BB SITTER SIRHAN NGAN MIMI. DIA INFORM X NAK JAGA SIRHAN DAH X LARAT. PENING MAMA PIKIR SEBAB SIRHAN DAH KENAL ORANG JADI DENGAN ORANG2 YANG DIA BIASA OK LA, KALAU MAMA HANTAR NURSERI MACAM MANA??? $-) MAMA X NAK JADI MCM KISAH BUDAK KAT NURSERI ILAH. DIA DAH BIASA NGAN NENEK DIA, TUP2 MAK DIA HANTAR KAT NURSERI, DARI PAGI SAMPAI KE PETANG ASYIK MENANGIS JER SAMPAI BENGKAK2 MATA. SEBULAN JE KOT BUDAK TU DUDUK KAT SITU. LAST2 NENEK DIA KENE JAGA BALIK. View this Fotopage entry
Sara Aaesha and Mummy
Latest entry:ChomelCraft Giveaway
meh la join.. utk info lebih lanjut sila jenguk http://chomelcraft.blogspot.com View this Fotopage entry
azmi ali
Latest entry:Merentasi sempadan ke Shenzhen, China dan hari terakhir di HK
Ini entry terakhir sepanjang pengembaraan kami di HK. Pada hari ke tiga kami di HK tiada sebarang perancangan disebelah pagi. Kesempatan itu kami bangun agak lewat. Tp tak lewat manapun, kul 10 pagi kami dah bersiap. Kami terus packing barang siap-siap sebab hari ini kami akan meninggalkan HK untuk memasuki sempadan bagi membolehkan kami kemasuki Shenzhen, China. Oleh kerana visa kami hanya boleh di collect pukul 2 petang, jadi kami habiskan masa merayau2 di sekitar Tsim Sha Shui. Oleh kerana dah 2 hari ... View this Fotopage entry
sweet sixsixsix
Latest entry:...the befday girl wish...
(yeahhhhhh... another late entry, so what?! late or never?!! hahaha... enjoy the pics!) my befday used to be second best to hari raya. thou it was not as elaborate, it was a day set aside special just for me. i can still remember when we celebrated http://sweetsixsixsix.fotopages.com/?entry=976949(my BIG three-oh befday) in genting highland 2 years back. it really was nothing spectacular but to me, it was the best befday i ever had. especially when mak surprised me with the http://sweet-sixsixsix.blogspo... View this Fotopage entry
forgotten pixx
Latest entry:rinduuuuu...
sudah lame tidak menjenguk fp usang aku nih.....rindu sgt... aku sudah berpindah ke www.flickr.com/photos/rohstudio View this Fotopage entry
shima fareed
Latest entry:Day 3-Island Hopping
View this Fotopage entry
maklang azie
Latest entry:MARI BERHIJRAH DARI RUMAH SETINGGARDEN KE RUMAH BANGLO
DENGAN INI, ADALAH DIMAKLUMKAN BAHAWA MAKLANG TELAH BERPINDAH KE RUMAH BANGLO DI http://maklangazie.blogspot.com RUMAH BANGLO MAKLANG JAUH DARI KESIBUKAN KOTA...KIRI KANAN HIJAU BELAKA...TAPI BUKAN ATAS BUKIT LE.....NANTI BUKIT RUNTUH LAK....JADI BAGI SESIAPA YG NAK JENGUK BANGLO MAKLANG TU DIPERSILAKANLAH YE... :-D RUMAH PUN MASIH LINTANG PUKANG LAGI SBB BESOR BENOR ..MENGECAT PUN TAK ABIH LAGI TU.... :-D TAK TAU MANA NAK DICAMPAK SEGALA BARANG...HUHUHU :-D DUK DI BANGLO TAK SAMA NGAN DUK DI SETING... View this Fotopage entry
Hellikonia aka Yatt
Latest entry:chocolate & strawberries
no cream frosting. just chocolate. and fresh strawberries :-D :-D :-D View this Fotopage entry
arma a rahman
Latest entry:SALAM MAAL HIJRAH AND HAPPY NEW YEAR !!!!!!!!!!!
PUHHHHHH.... esok dah thn baru... orang kata musti ada azam baru. azam hee... ntahlah... rasanya tak pernah pun ada specific azam. cuma generally i wanna be better than before in many cases... hahahaha lega rasanya dah dpt spent 3 weeks holidays kat jengka.(umah mak). those who are not teachers, jgn jeles ler i bleh cuti pepanjang kat kampung. nasib baik suami izin balik kg lelama bersama 2 orang heroes yang menambahkan kebingitan di umah mak. yang syoknyer kat sana ramai baby sitter. so aku mcm relax l... View this Fotopage entry
hehehehehe
Samsuzana Aziz
Latest entry:We Have Moved
Salam.. I would like to thanks to those who came to our wedding reception. We really appreciate it. This is a photo from our photographer during the wedding. By the way, this would be my last post at fotopages. I don't have much time to take/upload pictures recently, but if I do, I'll update it at http://samcun.blogspot.com/ (sorry fotopages). So see you http://samcun.blogspot.com/(there)! View this Fotopage entry
erna salihuddin
Latest entry:Danish's 3rd Birthday
View this Fotopage entry
HASRI and ELLY
Latest entry:::BACKDATED ENTRY - Irfan's 4th Birthday (23.01.2009)
mcm biasa, x ada celebration besar-besaran for the kids' birthdays ;-) so this time, sama jgk...cumanya, since irfan dah masuk tadika this year, mama pun prepare la sket2 utk irfan celebrate birthday ngan kwn2 dia :-) x de apa pun, mama cuma buat choc cake & prepare birthday packs...hias la choc cake tu sket2 apa yg patutkan :P mama amik cuti last friday, so dlm kul 9 am camtu htr la cake & birthday packs semua kat skul irfan ;-) mama dah bgtau ticer yus (cikgu irfan), mama prepare birthday pac... View this Fotopage entry
sesi mkn2 @ RASA, alamanda & posing2...
elizs eal
Latest entry:the sisters
The two lil sisters...sometimes very loving, but sometimes aiyah...make my blood go upstairs!! :P :-D Sabar is the best medcine to handle these two kids. ;-) Masih ingat kat fp ni, cuma tak berkesempatan nak update. Pic ni masa g kenduri kawen anak kpd ex-babysitter Humaira & Haifa. Makcik ni tak jaga lagi dah 2H sbb dia dah balik ke Pekan-Pahang, jadi nya skrg diaorg tinggal kat nursery. Mmg trill betul anta diaorg ke nursery. Alhamdullillah...dah ok...tapi biasa lah mmg tak kan dpt mcm babysitter... View this Fotopage entry
copp...mana haifa?
Anas and Amani
Latest entry:Updates??
story? check this -> http://anasamani.blogspot.com/ out! View this Fotopage entry
salma & amani
liana aziz
Latest entry:Eid Mubarak '08
selamat hari raya, maaf zahir & batin kpd semua sahabat2 yg jauh atau dekat semoga aidilfitri kali ini membawa sejuta keberkatan kpd kita semua... tahun ni pttnyer 1st time beraya bersama s suami-isteri tapi hubby ku kerja huhuhu :-S so pic raya tanpa suamiku n kak ita yg beraya di umah mertuanyer.. amni daleela n amalia sufina View this Fotopage entry
ameer n amni
Edmadina Alif Hamzah
Latest entry:Hidup segan mati tak mau, punya FP
Lama kan tak update? Ntah kenapa tetiba terlintas plak nak update sket... nothing much, Emma dah dah besar! Dah jadi Kakak Emma. :-D She's really proud of it and really loveeeeeeeesss her brother. She acts and behave like kakak too... cumaaaa... mummy suka 'gaduh' ngan emma $-) Alaaa, biasa aa kan? LOL mak mana yg tak gaduh ngan anak? Esp, anak pompuan... LOL Emma dah 4years dah now... TAKLEH BACA LAGI! Really can't wait to see/hear her read... Kerja dia skang asyik tgk 613 jer! Tapi takper, she learn a... View this Fotopage entry
Little Edrez
aiza zack
Latest entry:makan time!!!!!!!!!
View this Fotopage entry
Ameer Isyraf
Latest entry:Hybernating
Venue:Living Hall, PUJ Photog: Ummi p/s: Sorry for the lack of update. Bukak FB jer skang ni. More pics from my first photoshoot session with my new baby boy in my FB ;-) View this Fotopage entry
ahmad nizam sharif
Latest entry:Cerita Konvo, Anniversary dan Family day. dan kerja lebih masa.
Akhirnya Mummy berjaya mensetelkan pembelajarannya hehe. Tahniah Mummy! Bila nak naik pangkat? Anniversary kami ke-4 bersama anak kami yang aktif ini. Aina dan Abah demam....... Dan juga pelbagai perkara yg tak sempat nak update. Hehe. View this Fotopage entry
dR ali IB Resources
Latest entry:Program Perkhemahan Foto Alam (Nature Photocamp)
Alhamdulillah, saya dan beberapa orang rakan jurufoto alam akan mengadakan program Perkhemahan Foto Alam (Natures Photocamp). Setelah kami mengadakan banyak siri perkhemahan foto di hutan-hutan, gua, sungai, jeram, air terjun, tasik, pulau, bukit, dataran tinggi dan gunung sehingga ke gunung berapi di Indonesia sesama kami. Maka kali ini kami ingin membuka peluang untuk berkongsi ilmu dan pengalaman kami kepada sesiapa sahaja yang mempunyai MINAT MENDALAM berkenaan fotografi alam (nature photography)... View this Fotopage entry
eyta ibrahim
Latest entry:Bowling BereH @ sunway Pyramid
nanti citer,,ngah hapdet gamba2,,,banyak gamba amik lately semenjak dah de kamera baru,,huwahahahha,,besnye dapat amik2 gamba,,hehe nih nak test letak satu gamba jew,,testing 1,,2,,,3 View this Fotopage entry
login,,,tettee
Faznim Adiera
Latest entry:MATSRAH Gathering
Hmm nanti yer gambar and cerita... malas! :P :P (tadi rasanya dah tulis story mory semua.. mana dia hilang ek?? erkk malaslah nak type balik) Ni dah kali kedua tulis cerita pasal event ni.. ishkk hilang lagi.. apasal ek? Hmm... takperlah, citer briefly about the event.. yup it was kind of family gathering - sepupu sepapat semua... at the same time celebrate besday yg April.. and sukaneka... kids and adults.. unfortunately... tak sempat nak games utk dewasa, hujan turun selebat-lebatnya.... i... View this Fotopage entry
yea.. menang!
dilaBangi
Latest entry:MY LIL ACA
View this Fotopage entry
Marissa Collection
View this Fotopage latest entry
Sensi by Giorgio Armani - RM30.00
juliana asharuddin
Latest entry:Happy 4th Birthday Aina Karmila...sedapnya nama dier!
Walaupon birthday gurl domam..sungguh sungguh dia meniup cake! gegambarans lain as usual @ my flickr! My choice of best shots..ikhlas from my camera semut! LOL Presenting... ustazah alaf baru! hana..jgn mareeeeeeeeeeeeee! LOL LOL Model yg penuh dengan 'air' bukan ayor okeh!..Adam kata nih 'kakida kakak sombong'...haiyoo..mana tak anak cak nih sentapzzzzzzzzzz! Ca...nanti suruh mama hang buat party birthday 'rock' theme okeh..tgk lah Mira..anak hang rock rabak ni hah! ... View this Fotopage entry
nat kin
Latest entry:mood baik
.....rinduuuu ;-) View this Fotopage entry
marini meor azran
Latest entry:1st entry for Meor Jr.
View this Fotopage entry
cAyAnG iBu
huzalene naddia
Latest entry:Nihon In My Heart...
This is our last entry before we end our sweet journey at Nihon.. :cry: Syukur to Allah for giving us the opportunity to enjoy our honeymoon year with our lovely kids, Syira and Wazif.. :group_hug: Thank you to all our friends for your support and and not to forget for the silent reader too, :satisfied_nod: Sayonara Nihon.. :flowers: XTVT : 1. buka posa @ anwarsue hse aka farewell -waiting pics from d host 2. makan2 @ Ihara san hse aka farewell 3. jalan2 @kawanishi aka 100yen shop 4. ... View this Fotopage entry
ijas aziz
Latest entry:Dhia Nisrina 10 bulan 14 hari
Hi..lama x update,..hehehe.. :-D Ada nak share picture Dhia.. Dhia dah pandai jalan,..skrg ni jenuh le ayah nak kejar Dhia.. Gambar ni kat tmn permainan berhampiran dgn rumah kami... 23 hari lagi genap le Dhia berumur setahun..haii, kejap je..Tak tahu nak beli hadiah apa kat Dhia ni. LOL View this Fotopage entry
Shopping sikit di Billion Silibin
Ann Zaniza
Latest entry:Sepetang bersama.....
Confirm la bleh update fp ni once a week je....tak sempat la....nak jenguk kawan2 nye fp pun x nyempat gak....busy yg dah x de thp nak measure.... LOL ... Nak cite psl masakan....x reti @ M.... :-D .... Yg ade just koleksi si kecil je la..... "comot ibu berangan.....heeeeee" otomen....tukar... cousin Haziq....Adib....ade iras late Ghafar Baba x? View this Fotopage entry
nabialishad azin
Latest entry:'umah' baru
Assalammualaikum ... Dengan ini saya merasmikan pembukaan 'umah' baru saya beralamat di http://nabialishad.blogspot.com Sila laa menziarahi saya di sana ye teman sekalian..pembukaan 'umah' baru tu adalah disebabkan saya penat nak membuang sawang di umah ini..byk bebeno..ahahahha.. Namun jangan risau juga..sekiranya saya ada masa..saya akan buang sedikit demi sedikit sawang yg berada di umah ini..heheh tu pun sekiranya rajin la ye..camno nk handle dedua skali kan..ehhe.. Sekian dulu buat masa nih..... View this Fotopage entry
beautiful jacaranda
Latest entry:Out With The Lovebirds
..just to the fun-fair near our house. The couple had nothing, but fun. Elysha came with us, without her Mama and Papa. She is an angel actually, compared to Adam. Geez, I dont mind having 10 girls, but one boy is enough. ps : Orang semua ingat, dorang ni adik bradik. View this Fotopage entry
the bunga api
rossya ahd
Latest entry:Hello my frens..
It was rather a co-incidence when I posted my very first entry on Fotopages.. I was wooed in fact by the wonderful collections of photographs by many talented people in the world of photography. I started to appreciate my long forgotten camera. I used to be comfortable with the compact P&S camera.. until stumble into those fps of Mr Edoras, Suhaimi, Cakcibao, AJ, and many more.. that I can't really name them accurately but somehow or rather know where to click. It's amazing..that after having the first in... View this Fotopage entry
slepyfrogSTUDIO wedding photographer
Latest entry:*_*
email: ds@dasheela.com 012 620 98 11 @copyrightdasheela.com View this Fotopage entry

© Pidgin Technologies Ltd. 2016