Lya & Laily

By: c a k c i b u r thE grEat

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 18-Mar-2008 08:08 Email | Share | | Bookmark
ape nak citer

 
tak de mende nak citer..gambar byk nak upload.. tp lupa letak kabel.. habih camno?..tak pe la, recycle je gambo2 yg ade dulu nih.tgk aje sampai muntah...hihihi...

salam maulidur rasul buat semua pengunjung FP cak n co ni..
yg balik kg, hati2 drive. kami tak ke mana, but we'll be having a small reunion/gath (i luvvv reunion, yeay!)
@my place this thursday ..
6jahNam reunited!! ..hulla..can't wait oledi..
nnt cak update on that reunion/gath okie!! yg pastinya, makan-makan will alwitz be the agenda.. this time, we all buat reunion bersempena turunnya sang putera jejaka dr negeri saghawak... kebetulan dia ke s'jung tanah melayu ni lah maka kami gather.. plan asalnya nak ke PD..dah ade lak life partner diorang yg tak leh jln jauh sbb perbuatan sang jahnam nih,,,,(bini peknen)... next time ok bebeh.,...kite sewa banglo dan borak sampai muntah... yihhhhhhhhhhhhhaaa..
to shuk, gard, apiz, zaini n my dearie hufaidah... "tulun!!mokcik dah tak sabo nih nak jumpa ngkorang...!!"

sebelum tuh layan lah LO purple yg ntahapahapantah nih...
Quote:


memang banyak cacat celanya..

buah cempedak diluar pago,
amik galah tolong jolokkan,
saya budak baru nak belajo,
kalau salah, jgn gelakkan...


to ayah/en kamal tersayang : thanks eh sbb bagi permit dan lesen utk gathering 6 jahNam di rumah kite yg kiut-miut tu!!

Quote:
nak jawab tag by olie .. olie..actually you ngn i shared the same interest la bila bab books ni.. me oso suker giler buku DS & SS.. nnt i jln pi kontan, leh tgk collection awak eh!!

Last book read?
1. My Gold Collection HARIMAU LAUT & ALAM PERWIRA by Tony Wong.

Currently reading?
1. Pocket Check List of Timber Trees
2. Once In A Lifetime : Danielle Steel
3. a few books (old books from my abah’s rack about Islam, Ibadah and Kisah Anbiyaa’..bile bab bace buku mcm ni..lambat rasanya nak habih.. but it’s good actually esp bile ade kids yg dah start betanya itu ini!!ekcelli my abah dah tak jaga buku2 dia, so dr bersawang dan makan dek lipas, cak angkut balik KL)

Favourite genre?
Depends on mood. Kalau rasa x de mood, carik la something yg humour, kalau mood baekkk carik la yg love & romance, kalau teringin nak apa2 genre, just bace. no specific choice.

Favourite author?
Danielle Steel & Sidney Sheldon. (First book from DS that I read : The Ring and from SS : Nothing Last Forever), then I tried not to missed any book of both authors. Currently I have quiet a nos of their books. BUT, ade gak yg pinjam dan idak mulangkan…

Favourite book - fiction?
mcm olie gak (who tagged me), ape saje as long the author is DS & SS.

Favourite book - nonfiction?
Bukan book aci idak?.. Magazine on foods & catalog IKEA..ngeh ngeh ngeh…

3 books you wish to read next?
1. 2007 & 2008 collection from DS
2. When there is hope by Jane Godger ..my best friend recommend this.. and she lend me this book abt a year ago.. i shud start to read this tonite lah!!
3. Tafsir.. serius..teringin sgt nak tau all the meanings of what we read..maklum le cak nih tak de basic bahasa arab..kata org kalau kita tau maksud ayat Quran yg kita baca, lebih seronok kita baca Quran.

I'm tagging:
1. Maya Amir
2. Leezsa
3. Intan Nabialishad
4. Bonda EJ
5. MaDiHa
-silalah jawap bebila ade mase eh, tiada paksaan!!
~cak 2:05am, 20th Mac..




Thursday, 13-Mar-2008 01:19 Email | Share | | Bookmark
tak de koje.

tengok lama-lama...over pun ade!!
tgk muka dia merajuk..
close up
View all 6 photos...
hahhah.. dok lepak smlm. tgn gatal je nak wat LO... heheh tak cantik tak pe, slow2 kayuh..nnt lama-lama mahir lah..betul tak?.

Quote:

LO nih, lagik lama tgk..lagik klakar.. nampak over la sangat..semua benda nak masuk..hehhehe...

tak pe... cabaran, cabaran.... slowly eh!!


p/s: nak bitau..laily pandaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaiiiii sgt merajuk skang..klu nak satu² benda, kite tak bagi..dia akan merajuk dok kat fav spot dia, sambil buat muka.. bile kite bagik balik benda tuh kat dia, dia dah tanak, siap hentak² kaki... apppaddda.. ayah ckp "tengok tuh yang...sebijik awak"
ibu : gulp...terkedu jap..aku cam tuh ker?.. cam tuh ker aku?... aiseh..teruknya!!mungkin ye la.. aku cenggitu, tp hentak kaki tu..mana ada..over la ayah ngko nih!!


tgk muka dia nak merajuk
close up.. nampak dak idung ngn mulut tuh...pandia tol wat muka eh..tak padan ngn kecik!!
fav spot dia, balik dinding celah kabinet pinggan..abaikan slipper cak tuh ek..diorang gak buat main (cover...cover...)
bile tak de orang pujuk, mula lah dia menjenguk... mase nih mmg klako la.. suka tgk dia dok sini tau.. comel je...
aktiviti wajib seblom tido, tgk cd Cintai Allah, Cintai Islam... dia pun dah boleh tiru agya si SYamil dan Nadia dlm citer nih... puting tak tinggal tuh!!!santai habis!!kan?..
will update sbt food later on..haiyya... later lagik....

Quote:
on the other note tahniah to adikku nan satu, ACU.. wpun dia tak dpt nak score all A's in his SPM..(tabahkan hatimu eh dik, kak na dulu lagi ngek dr ngko. ..)he got 7AI n the rest was B - chemistry, add m3,physics and english for science & tech. .. habih la ngko dik.... add m3 ngn phy B, nak wat engineering..jenuh la!!..papepun tahniah.. ye..moga terus success hendaknya.. we'll be having a small celebration for him, soon..insya Allah


Tuesday, 11-Mar-2008 01:21 Email | Share | | Bookmark
KAKAK'S

 
I am addicted already!!mcm tak sedar keje byk gilos... tp dok seronot buat mende² nih plak...
entry psl food dok beratoq tunggu nak upload nih (ewah...almaklumlah!! dah lame tak masuk dapur nih)..
LO nih pun collect dr beberapa author. to name a few : Adeyeo (great freebies and idea!!), FEIFEI stuff yg very2 cute ..dan ntah le..nak kena check ngn sape lagik cak kutip dan cilok freebies nih...thanks to the author anyway
..


mmg banyak mkn mase buat benda nih..tp seronot dan boleh isi masa lapang. nak upgrade lappy kat umah tu, dan sambung buat benda nih kat umah la..selalu kat opis, after opis hr sementara tunggu en.kamal, cak dapatlah buat LO thingy ni.

okeh.. just to inform khaleeda baru je baik demam, dan satu hari spent mase full time dengan dia... baru cak nampak dah dewasa dan agak matang si kakak ni... senyum dia, cara dia angguk, cara dia layan adik, mmg nampak sangat dia mcm "kakak"... selama nih tak perasan agaknya cak, sbb bz sgt..balik umah jam 6 , tung tang tung tang..dah nak tido.,.bangun pagi dah hantar skolah...hari cuti pun cak selalu bz ..maklumlah house work never ends aite?.. ade je keje yg nak dibuat...

smlm cak amik cuti utk monitor demam dia..baru perasan.. " dah besar rupanya anak aku"..
ptg smlm pi giant, belikan dia cd lagu patriotik...terkujat jap..dia dah pandai nyanyi lagu NEGARAKU full version tho a bit pelat here and there...
bukak cd doa, dia dah boleh recite a few doa, dengan baik!!
bila cak sibuk laundry kat dapur, then tgk dia bz menulis..bile dtg dekat... hahahahah!! lihatlah dunia...bangganya makcik..dia menulis dan hurufnya comel2 belaka..
cuma yg kompius, pelik dan hairan bin ajaib.. dia selalu miss first letter...
kalau dia menulis rumi...dia akan terus start with, b, c, d bla bla bla and missed a.
kalai dia tulis jawi..dia akan straight to ba, ta, tha, jim... pelik kan?...
kalau disuruh baca pun sama........ mmg pelik..
tak pe. ibu won't push u sayang.. dia belum pun 4 yrs old, kire dah ok la tuh...

yang penting... hehehhe..bile cak speaking ngn dia..dia mesti jawab " APA IBU, IBU CAKAP APA??" wakakakakkaka... sussahnya bile mak bapak ckp jawa kat umah kan?... heheheheh... anto smart reader soh belajar english hang nangis..sudahnya...tunggu besar sikit la baru bleh gi english class..dia kan cam trauma je kalau lalu kat shoplot yg ade SR tuh.. heheheh...ntah ngape.

by the way, this april..dia akan ade sukan skolah... mak bapak yg over excited..camno..balik umah tanye dia, praktis sukan apa ari nih..dia tak ckp..dia explain..amik span..taruk air...perah dlm bekas... OOOOOOOOOOOOOOOooooo

yg paling seronok kalau cak pakaikan dia baju...dia akan ckp "nih baju tido kan ibu.".. kalau cak jawab bukan, ni t-shirt baisa....dia jawab " oooh..baju bangun ekk"... toing!!!

semoga khaleeda sihat selalu...dilindungi Allah dari segala kejahatan, sihir, malapetaka... semoga menjadi anak solehah!! Aminn..


Quote:
hahha, dlm pada baik dia tuh, kalau adik dia lepuk dia (adik dia ganazzzz skit)..dia pun pandai balas.. ape dia buat?..dia akan cubit adik dia.. mulalah start la key G major (ade ke key nih) adik dia kat umah tu, siap dengan okestra dan sound system mak dia!!heheh





Tuesday, 4-Mar-2008 06:20 Email | Share | | Bookmark
don't laugh

 
don't laugh ok people.
my 1st trial of making own LO. freebies, overlay, doodles and all lah were collected FOC from a few authors. credit to Adeyeo (nnt carik dia nye full address).. hahahah... apapun, at least I AM SATISFIED!! PS Elements nih dah sejak azali dok kat my PC, baru minggu nih nak godak..hehhehe...baru le minggu nih reti guna PS.. papepun I AM Happy for this achievement ...wakakkaka..org lain dah berjaman dah cak oi!!!

don't laugh okie.

Quote:
tho it's simple..it's ok.. it's a good start anyway!! chaiyyuk chaiyyuk!!
now, i did understand..mmg susah la zatul nak create LO yg berlapis² tu.. ntah camana nak jadik masters cam dia!! ini pun dah naik juling dah mata cak..baru berbelas layer.. hadoi la..


Friday, 29-Feb-2008 19:09 Email | Share | | Bookmark
kudits' update

 
 
 
View all 8 photos...
hehehhe... salam all..
skang nih nama je ade internet kat umah...time lak cam penuh semedang.. bz la kunun. kan ape.. kat opis skang keje cam hape je..punye le byk.(alhamdulillah, aku masih punye pekerjaan..masih dikurniakan rezeki olehNya)..bile balik umah.. pepaham je la kan, bile dah mlm,baru je on laptop anak dah ajak masuk bilik... bile dah masukbilik..cam biase le.. mesti nak tido sama..sudahnya bangkit aje dah nak gi keje semula..cenggitu la.. nak kunjung balas kat fp mommy semua ntah bile la gamaknya..

ok quick update eh.

Quote:
Khaleeda.
-pronounce her name correctly.
-dah khatam iqra' 1.dia bleh bace ke idak, cak tak pasti,tp setakat hari ni..kalau soh bace randomly page berapa... dia boleh lah baca.. kengkadang dia kompius gak..slowly la kan...
-sejak gi skolah full time (read:dah tak pegi smart reader tau, peri SR 3 x je.. heheheh) dah boleh bace 2 syllable words..tp yg simple sempoi dan senang..cth : IBU, UBI, ABU.. (sebab dia baru je belajar vokal dan baru je sampai huruf C kot... hehhehe)..jadilah.
-dah pandaiiiiiiiiiii sgt bersosial... kat rumah ni jarang lekat..selalu jln gi umah jiran...
-dah kureng la sikit dia nye MENTEL/CIWEK (read : ckp jawa ni..ckp melayu ape eh?)
-close to her father more,compared to her mother. tak pe...
-kalau ckp kat dia...alahai..anak sapelah ni...sure dia jawab "anak kamal" .
-kerjanya selain makan, tido,menconteng buku, meng'sharp" pencil color..ialah TGK CD.. aduhai... bosan seyyy layan cd diorang ni... nak tanak follow gak la..
-mulut pok pek pok pek..exactly like MINE..
-reason..berderet... nak tak nak dengar je..
-suka sgt org puji dia..kalau puji dia, satu hari mood dia baik tau!!
-jgn tertipu..next time kite dengar cerita tak best psl dia lak okie...


Quote:
Laily
-masih tak keluar perkataan apatah lagi ayat drmulut dia... tak pe... slowly eh..
-jalan kemain laju...cam org walkathon.
-makan tak choosy
-minum susu, tido,mandi, uuk uuk.mmg ON TIME.. terror dia organize diri dia..hehhehe
-tak byk songel...asal boleh ..best la cak...
-berani...kata org perak "cegor"..tak cam akak dia yg reserve sikit, mase umur sebaya dia
-kuat merajuk ni... kuat mengamuk lak tu...
-tpboleh mengalah'
-lain2...ehmmmm... nnt update.


esok luse update gambar pi mkn kat kak long lak... okeh..layanz...

gambar2 ni, was captured mase bday aina hari tu dan satu lagi mase kami ke metropolitan park. kami enjoy tgk org main kite,tp anak-anak kami...tak enjoy pun...diorang main rumput aje...





-kualiti gambar tersangatlah poor nye disebabkan cak setting salah di PICASA.. heheh..kunun nak cepat donlod, setting low resolution..amik ha..pecah semuanya... sok-sok gambar baeeeeeekkk punye eh-


[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net