Lya & Laily

By: c a k c i b u r thE grEat

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 22-Apr-2008 00:44 Email | Share | | Bookmark
18-20 april

ready to march
mcm YB lak dia
adik kaco..nak ikut akak dia
View all 23 photos...
okeh...entry kali nih kite citer psl kudits pulak.

18 april-jumaat (happy birthday to my everdearest friend, siti hufaidah mohd shariff yg ke 30..selamat pjg umur murah rezeki.. i luv u friend!!

balik keje, (dah la ade training sampai bulan june!), terus masak utk dinner, sbb my MIL dan sorang adik en.kamal mai tido rumah..sebab nak tgk cucu bersukan!! .. kalau tau depa mai bawak sate. idak le makcik tunggang langgang masak.. hmmmmph... selesai je mkn, amik pressure cooker, masuk segala tulang lembu yg cak dah basuh tu, nak buat sup tulang.. siap buat sambal kicap semua (kc, cak terlupa nak bagi sambal kicap power kat kc ni..kureng kick la sup tulang tanpa sambal kicap..)..siap masak semua.. siap kemas...jam dah pukul 12 lebey... esok pagi tinggal masak nasik je..balik dr sports day sekolah khaleeda, bleh terus mkn..
--tido--

19 april, sabtu
hehehe...giler awal, 5.30 dah abngun... nak tau cak wat pe?..jahit topi khaleeda..sbb topi yg diberi agak besar..kang susah anak aku nak lari, nak berkawad bagai... ...baju sukan dia siap gosok...wakakakak... sbb hari tu lepas dpt terus basuh dan terperuk dlm bakul tak sempat lipat (teruk!!)..-notes: ade training kat opis, balik penat, mata letih.... hehehheheh
pagi jam 6.46 dpt sms dari kc, dia dah naik komuter... lepas siap semua, keluarkans egala mak nenek brg, masak nasi, siapkan baju ayah dan laily juga, siapkan bakul susu semua...cak terus start keta pi kepong sentral nak pick up kc.

jam 8 lebih sampai kat padang tempat sports day tu..alah...pdg biase dlm taman tuh jugak.. budak2 lom siap lagi..hujan dah berhenti... tak lame pas tuh, nampak la anak2 taska + tadika raudhah marching ke padang.. fuiyo!! best nya...

seronok tgk si cilik semua nih bersukan..dimulai doa, mereka nyanyi lagu negaraku (parents kena nyanyi, bila cikgu2 perasan diorang x bw cd minus one!!), ikrar.. mase ikrar nih cak pun tak tau la..khaleeda sebut betul ke idak... sbb mase kat umah dia prektis "bahawa kami, koghek koghek tadika ghaudah, beikyar akan taat setia dan siplin dalam ---------bla bla bla..." actually koghek2=murid2..jenuh betulkan, tak mo dia ikutnya!!





bile time lebey kurang ade pom-pom gitu la.. mak aih...haru betul..cak rase mcm terharu tau, tgk khaleeda bersenam ikut rentak, dan dia mmg tak tgk /hirau mak bapak/opah/adik/pak lang dia.. tak sangka, sbb dia nih, klaua kite suruh buat dia mmg malu-malu... heheheh...oklah tuh...

yg penting dia masuk 3 acara sukan, lari bawa bola, bawa bola ping pong dlm sudu dan isi air dlm botol guna span. group dia menang ketiga-tiga acara.. acara individu semua dia kalh, carik kasut, kutip gula2 dan rebut kerusi. moral : anak aku mmg tak reti berebut!!

habis sukan, balik umah, amik keta, hantar kc.. balik umah, makan, mandi, solat, tidokan 2L..kami semua pun ZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz... penatnya mengalahkan bebudak yg bersukan!!

ahad, 20 april
bangun awal pagi... sbb en.kamal nak bawak bebudak gi metropolitan park. jam 7.20 kami dah terpacul depan metropolitan park.. bawak 2L pusing2 saja.. dapat satu pusingan kecik, kire oklah tuh.. then we off to kl, pi breakfast kat Ibramsha, belakang EPF. mkn roti canai kuah hitam, yg menjadi pujaan hatiku utk breakfast, once in a blue moon.. mmg sedappp!!lya pun boleh habis sekeping tau...

balik tu, ingat nak pergi psr pudu, carik brg utk hobi baru kami..oh, cak amsih hutang entry hobi baru kami.. tak de yg menarikpun..just skang nih..kami bela ikan... dalam AKUARIUM je... hihihih... cari ikan kat pasar pudu, mmg ade mcm dan murah2.. sekarang nih, sehingga hari ini dah 6 ekor kan kami MATI... ngeh ngeh ngeh....

tghari, mkn roti je. ptg pi selayang mall, mkn pizza... mlm, lepak umah diam2 sbb esok dah nak keje dan school kan...

itulah cerita kami di hujung minggu. gambar..ptg kang baru upload eh..server selow...



akak dia yg sussssah sgt nak di snap gambarnya skang







Monday, 14-Apr-2008 03:40 Email | Share | | Bookmark
kite citer psl masak dan makan

ayam omak
blueberry ciskek
bun kelapa
View all 8 photos...
cuti seminggu..byk yg cak masak..kata org jgn menumis dan menggoreng kat rumah kalau ade anak kena ciken pox... cak?..selamba...
kata org, jgn mkn kicap...cak tarbi, kasik aje......
entahlah..kdg2 kalau tak dpt kaitkan secara saintifik, susah cak nak ikut... so, being so degil...semua pun tarbi except jgn kena hujan ..reason being: budak tuh kan demam, kena hujan..tambah la demam+selsema... hak tu, cak follow la..

sampai hari ni, alhamdulillah 2-2 Lya*Laily dah pun sihat..Laily la gempak, tak demam langsung.. sebabnya, mase akak dia kena (4 hari lebih awal)..dia pun join makan ubat demam, anti viral dan ubat gatal tuh... hari keuda akak dia kena cak dah bawak dia pi amik vaccination utk Ciken Pox nih... so, lepas 4 hari akak dia kena, dia pun kena juga CP, tp very very minimal.. boleh bilang ngn jari dan dia punye melepuh tu, mcm kena gigit semua sahaj..
so, utk ibu/mommies/mama/ummi yg belum dptkan vaccination tu, sila lah amik utk anak2 anda... 1 dose cost about RM100.

okeh back to the story...apa yg cak masak?

cak buat nasi jagung + ayam madu... tak amik gambar sbb bateri kamera kong. charger tinggal kat opis.
ini yg cak smepat amik gambar lah...ade :

1. ayam omak..

ngape cak bagi nama ayam omak? sbb arwah mak cak yg ajar masak ni, dan seluruh family cak sgt2 suka masakan ini..para menantu arwah mak pun sgt2 suka..maknanya ini mmg masakan kegemaran kami sefamily. dan ini antara masakan wajib diketahui oleh kami. alah, bendanya biasa aje... tp..mmg dah jadik favourite kan... kami adik beradik panggil ayam masak kuning...

Quote:
resepi ayam omak

utk 1/2 ekor ayam ok.

ayam- gaul dulu dengan kunyit hidup/kunyit serbuk- ketepikan
satu btg serai saiz L
halia sebesar ibu jari kaki saya (saya besar tau, saiz XL)
5 ulas bawang merah
1 ulas bawang putih
10-15 biji cili padi
- tumbuk halia, bawang merah, bwg putih, cili padi
-serai diketuk-ketuk

tumbuk halus semua benda ni:
2 sudu teh ketumbar biji
1 sudu teh jintan kasar
1/2 sudu teh jintan halus
1/2 sudu teh lada hitam

then rempah menumis : empat sekawan

cara :
tumis dulu empat sekawan, then masukkan rempah yg dah ditumbuk ..tumis sampai naik bau gitu.
then boh bahan tumbuk bawang, cili, halia etc tuh..boh sekali serai. tumis sampai agak masak cili semua... baru masukkan ayam. jgn boh air. layukan dulu ayam sampai kecut..nnt dia kuar air..
bile dah kecut ayam, baru boh air dlm 1 mangkuk besar, plus minus 500 ml gitu.
campak sekali asam keping sekeping aje (cak tak suka masam)..

tunggu sampai air kering, baru boh garam dan sikit gula. rasakan semua..siap.. kami suka dia kering sikit.. berebut2 carik kuah gitu..baru syiok!!)
best tau, mkn ayam ni ngn timun dan nasi putih saja sudah cukup..cak tau en kamal suka masakan ni, sbb kdg2 dia pandai mengidam nak mkn ayam kuning nih.. cubalah ye, insya allah..anda pasti suka rasanya!! yg penting dia sedap pedas lada hitam lawan pedas cili hidup.. kalau tak tahan pedas leh tukar cili merah besar tuh.. tp kureng kick la!!selamat!!


2. spaghetti

mcm biasa, my MIL dtg umah request nak mkn ni. dia kalau cak buat..bertambah2 la dia mkn.. dia kata dia tak reti masak benda2 alah ni... sib baik ade menantu yg tahu buat benda alah ni..dia suka makan, kite buat aje... hehehe...walhal kalau dia tahu la betapa simple nya wat spaghetti ni... mungkin dia dah tak puji cak dah pas tuh..hehhe... dia kata dia suka sbb cak punnye spaghetti tak masam sgt, dan rasanya ala-ala melayu sikit, tuh yg dia boleh mkn.. dia siap TAPAU tau!!!

3. kek pisang tak berapa nak jadik..

dah la tak berapa nak jadik..laily cucuk pulak kat tgh2 tuh... gerammmmmmmmmmmm je... tp laily lah mkn paaaaaling byk... syiok tgk dia makan,,sekali mkn...3-4 ketul boleh habis... habis je, dia gi dapur tunjuk kek tuh smabil ckp "nak...nak.."ini mmg anak ayah... apa sahaja yg berasaskan pisang mmg dia suka..

4. ciskek

ini cubaan pertama blueberry ciskek ikut resepi hellikonia. tq sis!!
tgk lah, lapisan semekut dia sama tebal aje ngn laipsan cheese nya.. heheh first time wat, tak reti nak agak lagi

5. ciskek lagi...Daim (leezsa, pinjam nama laki hang sat!!) ciskek ngn beri biru ciskek

yg tray kecik tuh, guna cekelat Daim.. sedap siot..ade sikit crunchy..adventure skit.
tray besar tuh biaselah... blueberry lagik..en kamal ckp, dia suka cheese tak berapa tebal..dia soh buat cam cubaan pertama tu la..dan base nya dia suka yg rangup, jgn lemau... so, after this..goodbye Secret Recipe... tak mo dah beli... kite dah pandai wat sendiri.. senang y amat ghopenye...

6. pulut kuning dengan gulai burung puyuh..

tak de apa2 occasion atau event..saje nak mkn pulut kuning... kena plak ngn gulai burung puyuh!! perghhh..mmg le best..kena lak time tuh hujan.. mmg le..memang le... iskk..memang le sedap..ngeh ngeh ngeh.... burung puyuh tu, opis mate cak bagik.

7.bun kepala..eh kelapa.

mcm biasa... buat bun...mkn sambil tgk AF..kesian Faisal...keluar dah dia..next AFUNDI KELUAR MAMA RINA... cak x sokong faisal..tp kan..syhhhh jgn bgtau en kamal tau... mlm tuh..En. Kamal AFUNDI FAISAL tau... hehehehe sbb dia kesian..kah kah kah... satu dia afundi... cak pun afundi riz..hehhehe...dua dia afundi...cak pun afundi riz lagik...wakakakakka...

8.cuppies...

deco suka suki utk bday colleague.
happy belated birthday Dr. Nik...
Quote:
en.kamal ckp " yang, jgn marah tau...ayg design ni mcm tanam kaktus di atas batas lah..semua pun kaktus..sana sini kaktus.. " sabo je le... tak pe next time..bday dia..aku buat kaktus paling besar utk dia!!itu je yg aku reti...wpun ade 48 nozzle...aku tau guna 3@4 saje..hehhehehehehe....


next..nnt kite citer psl 2L pulak okeh!!
mlm tadi pi mkn kat Kak Long Paradise lagik.. ntah le, cam sedap lak mkn kat situ.. servis nya bukannya bagus sgt pun..just sesuai di tekak kami kot. en kamal dok kesian la kat bini dia seminggu masak sup dan tumis air utk bebudak nih, dan utk kami pun mkn lauk yg sama..sampai dah kering idea nak masak pe. smlm khaleeda requested udang ...aiyo...takut lah nak bagi since CP dia masih berbekas lagik..kang gatal pulak..so, being so clever en kamal mintak isi ikan (boneless) masak sweet sour, dan ckp kat dia, ini isi udang..janggut, kepala, kaki semua org tu dah buang.. sib baik budak tu tak paham sgt lagik, dia makan mmg habih... dia ingat betul lah udang tu..gamknya..

one thing for sure..cak akan tuntut la kat en kamal janji dia pd budak2 nih dan pada mak budak nih sekali..dia kata..nnt kakak ngn adik dah baik..kite gi cuti eh...alah...dia suruh cak survey beberapa tempat... tapi takmo bgtau nak gi mana..tak kisahlah..janji nak bawak dah cukop baik...

p/s: kami ade hobby baru..nnt next entry kite citer... bye!!





Thursday, 3-Apr-2008 08:50 Email | Share | | Bookmark
poor my lil girl.

meja yg bersepah giles ..siapkan semua.next wk nak cuti..
khaleeda buat sepah dlm bilik ibu dia..
potong daun mambu.. nak balik mandi ni ibu kan?
View all 4 photos...
Khaleeda is having chicken pox rite now. Harap chicken pox dia hilang cepat, sebelum sports day sekolah dia 19 hb ni.
Buat mase sekarang baru Khaleeda sorang yg kena, but cam biaselah...mmg expect lepas nih Laily pulak. Cak akan bercuti whole week next wk.. kompom tahun ni, cuti habis licin lah.
anything for u, my dear...
So, plan hujung minggu ni, mungkin tak dpt nak join la incl bday party elyssa, pot luck mommy alif, ayah's officemate wedding and my neighbour's daughter bday.
Doakan dia cepat sihat (even dah byk naik chicken pox..dia masih tak demam..tp mlm tido pakai spentot aje la wpun psg air cond full night..miang kan?...)
to kakak...jgn meragam2 sgt (dia nih klu demam, manja giler...), jgn gatal jari nak mengupil benda alah tu... kite enjoy lepak kat umah next wk okie...

To all, happy weekend.
Quote:
meh layan gambo kudit yg bangga giler bile kena ciken pox.. siap bgtau jiran2.."kite kena ciken poxxxxxxxxxx" mcm best sgt dpt ciken pox tuh... alhamdulillah dia tak de la demam dan merengek sgt... masih boleh gelak ketawa riang gumbira lagi... yg best part, dia tak garu sbb cak dah bgtau dia..jgn garu...kire dia dengar ckp la..suruh mkn ubat tu, ubat nih, minum air kelapa, mkn nasi..semua dia ikut sbb cak takutkan dia memacam... kalau tak mkn nnt kudis nih tak hilang sampai bebila..kalau garu nnt muka jadik tak cantik... agaknya sbb tu lah dia ikut ckp..hehehheeh...
mase nak snap ni, dia tanye.."nak senyum ke ibu?" ..dok potong daun mambu ni mujur lah mudah dpt, almakulmlah ibu dia keje dlm hutan kan...
hari niih terpaksa bawak dia dtg opis sbb next wk nak cuti kan.. nak siapkan pe yg patut.. semlm tinggalkan dia kat rumah jiran, minta tlg jiran tgk2 kan.. tak leh la hantar nursery klu cam ni kan..sian la budak lain... tho dia pun menjangkit dr nursery. tp betul la , kena time kecik2 nih bagus jugak... parut cepat hilang sbb sel diorang masih muda lagi.. masih baru.. luka pun cpt baik... ok, to my dear khaleeda get well soon..

bentang tikar semayang soh dia baring cni..bertuah dia nak baring.. habih dia selongkar segala-mala mak nenek brg ibu dia..
harap maaf...mmg bersepah..saya tahu... sebelum balik kang saya snap gambar meja saya yg sebenarnya ye... ahaks...




Monday, 31-Mar-2008 02:15 Email | Share | | Bookmark
HARI MINGGU YG BOSAN

 
 
 
mmg bosan, tak de cerita, tak de aktiviti tak de update. itulah hidup namanya..kdg2 kita di atas, kdg2 kita dibawah..kdg2 life kita busy gilos sampai tak sempat dan rasa tak cukop tgn nak buat itu ini.. kdg2 hidup rasa mcm kosong, bosan..tak tau nak buat ape..

nasib baik ade kudits kat rumah tu.. boleh gak la buat kawan..
kakak yg manja dan adik yg lebih independent.. laily sgt² la aktifnya.. ya rabbi..tak larat nak kejar dia..kalau dok kat dapur, sat-sat bukak kabinet ni..habih dia sepah kabinet nih, dia bukak kabinet tu... sat gi dia main pinggan..sat gi dia main kain untuk laundry... khaleeda cam biase la pok pek pok pek.. skang ayat fav khaleeda kalau cak marah dia , dia mesti ckp " ibu tak sayang kita ke??".. selagi kita tak jawab selagi tu lah dia tanye... kalau kite jawab tak pandang muka dia pun, dia akan tunggu sampai kita pandang..kalau jwb tak sayang...dia akan ckp " tak bagus la ibu ni.."..kalau jawab sayang, dia ckp"kalau sayang, bagus"..
ape-apelah kakak...

actually byk yg cak masak sepanjang minggu nih.. cak buat waffle, buat ayam panggang style arwah mak, masak lauk pauk..tp tak tau ngape.. rasa nak amik gambar tu cam malas je... okeh..okeh... lebey baik cak cerita kan, dr pendam sorang diri..

actually cak sakit hati kat satu budak ni... dlm hal ni,. cak tak kata sape2 salah.. mungkin cak salah jugak. yg cak tak puas hati dia buat tuduhan rambang. dan eh..kalau ko nak tahu kan..ko tuh sebenarnya yg tak nak belajar dari kesilapan, tak bleh terima teguran, perasan bagus dan pls la STOP PRETENDING... hah!! amik kao..lega hati aku!!

kalau ikutkan hati cak yg mendidih ni,,nak aje aku iskk..isk..iskk...
entahlah, cak kan jarnag nak marah org nak dendam ke ape ke.. tp kalau org tuh dah too much..dan suka benau pretend..mmg laa.... mmmg nak kena la ngan cak.. okeh lah... tak tau dia bace ke idak..(seblom ni dia mmg bace fp cak kot..)
LANTAK..

okeh..skang ni, cak dah tanak pot lagik psl dia..baik ko jatuh terlentang terguling depan aku, mmg aku wat derk je.. nak panggil EJ sat, tolong debik..hihihi...

smlm, kunun nak release tention..saje le deco cake ni... bile mood tak baik, kek pun cam hampeh. nih, yg mendeco nih, ade 3 tgn.. lya, adik cak (acu) dan cak... plus laily sikit.
hari nih bawak opis, mkn ramai-ramai..yiiiiiiiiiiiiiha!!
oklah, dah tanak tention2 lagik..let by gone be by gone kata org kampung i.


nak tanye skit.. u all tgk AF tak?... sokong sape eh?.. cak sokong RIZ, tp en kamal cam tak berkenan je perangai riz...dia sokong saida kot!! hehhehe .. i tetap sokong RIZ hehhehe...
kelakar tgk ustaz faizal last wk..tp cayalah, suara dia cam awie la skit2 nyanyi lagu ranggi metropolis..
khaleeda pun dah pandai AFUNDI tau.. ptg2 je ckp " ibu, nak tgk tamsia (akademi fantasia) jom?"

hehehe..cak tgk je, AFUNDI?.. tak pun...
balik keje, saje je pakaikan depa tudung..comey lak..terus amik kamera dan snap... budak2 mmg comelkan... rasanya sehari boleh lunyai pp kudits nih kena gomol..geram tau!! tp kadang2 bleh make my blood go upstairs jugak kudit 2 org nih..!! esp dah main tak pandai kemas.. segan kat olie bile bace hadif mmg mengemas brg2 yg nadya buat sepah..camne eh... cak tak paham la diorang nih ikut sape.. mesti ikut ayah dia nih!! (ayat melepaskan diri sendiri)..

Quote:
nih nak promo sikit... jiran cak..pn ferry a.k.a tina turner ade buat biz kek dan cuppies.. dia punye kek/...wallllllllllllah..sedap giler...mlm tadi dia hantar kek pisang dan muffin cheese kat umah... kojap jo abih yo... so, ade sesapa nak order kek, blh bgtau melalui cak.. anda tak akan hampa dgn kek beliau, esp kek pisang dia yg gebus dan nyummy!!cak ngn dia plan nak gi kelas deco, tp tu lah..masing2 anak kecik..susah nak tinggal.. tuh yg deco cak macam ampehss je.. tak pe.. practice make perfect kata org kampung i..




Monday, 24-Mar-2008 00:38 Email | Share | | Bookmark
MAKAN-MAKAN WIF 6 JAHNAM + MASAK-MASAK

 
 
 
View all 8 photos...
aiyoh... sibuk sangat bercerita pokpekpokpek pokpek..mmg semua org simpan saja kamera..baik yg besar, ekcik hatta kamera henpon sekalipun..semua org mcm tak de mood nak amik gambo .. lebih pd nak bbq dan nak borak mcm dah tak de hari dah!!
my first jahNam yg datang to my hse was en. apiz wif his wife pn erni..
dtg bersama putera saghawak yg menjadi VVIP en gard (gard : buat mase nih je la jadik VVIP eh... sok sok gath kat saghawak..ko kena sediakan SEMUA benda okie?)
then en.shuk dtg... followed by en zaini/aseng wif pn hani..
and last was pn hufaida ngn en amat dan bb aina yg putih melepak-lepak..

the menu :
cak: mashed potato, coleslaw, mushroom soup, bihun goreng dan cupcakes
hufaidah : ayam bbq, gravy dan pasta salad
apiz : sosej (dapur bbq dan segala keperluan bbq)
zaini : wedges, fries, tembikai dan honey dew
shuk : ayor (tuuu dia, sekali dia bawak..3 botol sprite, 3 botol straberri, 1 tin laici , 1 kordial tropika...)
gard: bawak perut
[size=10]coleslaw, ayam bbq, pasta salad. mashed potato+brown sauce

my frst ever cuppies


little chef in da making...


[b]agenda:[/b]
1. mengutuk (mengutuk sesama sendiri, bukan kutuk org lain tau..ini mmg dr dulu..ade je le yg kena kutuk... )
2. celebrating my 7th anniv (ikut kalendar islam daaaaaaaaaa...)
3. pot pet pot pet
4. tgk album. then tgk beza, dulu-kini..then gelak reramai..


majlis bermula jam 4.00 ptg, dan berakhir jam 12.00 mlm. diorang gerak balik jam 12.00 lebey kot.
overall, mmg la seronot... thanks to all jahNams, dan
thanks jugak buat our life partner : en kamal, en amat (tho sempat mkn beehon aje, tp aku tau ida ade tapau utk ko...semoga bos ko naikkan pangkat lah!!), pn erni dan pn hani (yg memasing sarat membilang hari utk deliver!!).. korang mmg partner terbaik di dunia lah, mmg understanding dan sporting habih... harap2 gard dan syuk juga bertemu jodoh, dengan life partner yg sporting dan understanding... last but not least : to our children : Lya, Laily dan Aina... korang mmg 2nd generation yg sunggggggggggggguh BERTUAH!!!


[img]http://2.srv.fotopages.com/2/17723189.jpg">

utk gard: kami doakan ko dpt la keje kat tanah melayu ni... bak akta ko dlm sms ari tuh " kalau kerja di tnh melayu, memudahkan utk kita selalu berkumpul mcm ni.." Insya allah..

Quote:
this 6 jahNam ni, ditubuhkan secara tak rasmi semasa kami menganggotai ko-ASABINAsa UiTM, bermula tahun 1996. .aku pun x pasti camne kami nih boleh serasi, sedangkan kami bukan course mate, room mate mahupun college-mate..
udah jodoh gamaknya.. dan persahabatan kami semakin baik. hari terakhir kami di UiTM, lebih manis dan indah.. yg syioknya.kami mmg seKepala..wpun kena kutuk dan jadik bahan ketawa antara satu sama lain..
-apiz, zaini, ida, myself, gard, shuk
lepas grad dans emua dah kerja, jarak+waktu memisahkan kami..masing2 bawa haluan masing2..tp masih kekal berhubung... (terima aksih maxis, celcom, digi dan telekom!!)
semoga persahabatan kta nih, akan lebih erat dr hari ke hari... semoga ukhuwwah yg terjalin akan menjadikan kita sahabat terbaik dimuka bumi ini!! alamak korang..aku sedey daaaaaaaaa.....

gambar?..layannnnnnnnnnnnnnzzz...


selain tu, cuti 4 hari (khamis-ahad) ni, barulah cak sentuh dapur yg dah mula bersawang tuh.. ada la masak-masak sikit..tho sempoi... tp pueh ati la sbb skill amsih ada..ehhehehe...
ini gambar benda2 yg cak masak lah..jom layan..




sup ketam for 2L -ikan keli bakaq masak lemak cili api - bakar kemboja kentang- siakap masak lemak+belimbing buluh - suhun+pucuk+telur for 2L - kuey teow goreng


[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net