Lya & Laily

By: c a k c i b u r thE grEat

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 26-May-2008 13:32 Email | Share | | Bookmark
cherating..next episode..

bangun titon
mandi sakan si kenit
main pasir
View all 21 photos...
kami dah selamat sampai di sri gombak hari sabtu 24 mei,,jam 1.30 mcm tu..kononnya balik tuh ada hati la nak buat pulut kuning..tp basuh kain sahaja dah 3trip..x lalu lah nak masak...

25hb, kami ada sikit kerja dengan mama kc..thanks for the [i-love-u] flower untuk anniversary kami tuh ye kc..sweet la mama kc ni..later kite story ttg ps nih..tunggu mama kc upload.

percaya atau tidak, anniversary tahun ni..cak tak masak2 spesel langsung.klu last yr cak buat grilled-chicken-set..this yr..masak lauk kampung..gulai lemak nangka muda, ikan sepat kering sambal dan sayur campur..hehehhehe.. janji masuk perut..

back to cherating story,..kami berjaya mentekedarah di kopitiam yg glamer kat town kemaman..(no piccas di hai peng, org ramai, kami bz mkn dan tak menang tgn dengan 2 kudits, hari hujan lebat tak hengat..)disana..kami menghabiskan hampir rm100 utk ntahape2...apapun..dia punye kopi mmg kaww!!dan nasi lemak ikan dia memang best..wpun sambalnya agak pedas tp khaleeda berjaya habiskan 1nasi lemak, seketul cakoi..dan kopi ais ..laily byk main saja..dia tak byk mkn kat cherating&kemaman..

kami tanyekan pd olie, arah jalan utk dptkan satar yg best...tp kami silap masjid la olie.patutnya masjid nak masuk kastam/kuala kemaman..cak ingat masjid kat kemaman dekat tapak psr mlm.. ...tu dia..sudahnya kami punye t-junction tuh dekat binjai sana...tp satar dia puntak kurang sedapnya..cili padi sebijik-sebijik...

puas mkn mcm2..dapat rasa paung goreng (sedap tau!!), nasi air, bubur lambuk piau (guna pucuk kayu...real lah!!!)..nasi dagang, nasi kerabu...complete la..tak dpt mkn nasi budu je ...hehhehe..

aktiviti kami full dengan mkn2,mandi pool, main pantai...jalan-jalan..mcm tak cukup 3d2n kat sana..yg paling best...cak KALAHKAN en.kamal mase main table tennis...dia selalu pndg rendah cak ckp cak tau main table tennis..bile dah kalah...baru dia rasa cak tak bohong..

one thing for sure..cherating...nantikan kami kembali!!



- khaleeda tulis 1,2,3,4 ade kecit, 5 ade terbalik!!



gumuks nya ibu dia!!

- khaleeda's art
bye2 cherating..till we meet again.. dah nak check out..





Wednesday, 21-May-2008 15:23 Email | Share | | Bookmark
cuti-cuti malaysia

 
 
 
View all 10 photos...
we'll be heading to eastcoast tomorrow morning. will celebrating our 6th anniversary. safe journey!!yahOOOOOooooooOOOooooOOOoo!!!

16 mei : happy birthday azrai@joy@gendut
19 mei : selamat pjg umur juliza!!
20 mei : welcome to the world, little damia madiha (pokde's daughter)
24 mei: happy anniv to kurnia n mot..
25 mei : to US
29 mei : happy anniv to reena&azri...

willupdate our cuti2 malaysia a.s a.p
Quote:
update: kami sekarang di sini..-cherating..
di saat ini laily dan lya tgh gaduh berebut semua benda...liza,kami di sini bukan utk projek mega tau!!
layan gambar dulu ye.


-laily skang suka mengajuk org, termasuk iklan tv jugak..

klu g memana,mesti ade je benda2 yg menark perhatian dia...

susah tol nk snap gambo dia...

i LOVE this pic..kids...so pure kan...





waktu ptg..tepi pantai




Monday, 12-May-2008 06:00 Email | Share | | Bookmark
hybernate

 
 
mode : dormant.
will be no update for the time being.
bz gilos..


Quote:
utk yg bertanya mana cak beli baju 2L yg kaler pink dan oren kat entry bwah-bawah ni..
cak beli kat the mall, ade stau kedai sebelah kanan depan escalator , satu level dengan kedai poney.
quite pricey la kedai tu.. tp dah berkenan, beli je le.. nama kedai tak tau, tp dia jual mcm2 brg perhiasan rumah, accessories dan baju

and oso, thanks for the comment.akan tour u all punye fp soon ye..




Sunday, 4-May-2008 23:55 Email | Share | | Bookmark
masak dan makan

laksa assam
set nasi jagung
choc-cheese muffin
View all 23 photos...
last wk belajar buat laksa assam dengan shida aziz. dia mai umah cak, dan kami masak sama-sama. laksa assam ni pd cak dah 2,3 hari panaskan baru lazat dan terasa bile makan. tapi, cak rasa cak bukanlah hantu laksa assam cam minah tue!! ngeh ngeh ngeh... shida, plan kite next time jgn lupe eh.. harap ko tak rimas la dengan kerenah kudits aku tu. esp laily... yg lasak tuh!!
en. kamal yg tak makan laksa utara, suka pulak dengan laksa assam ni..dia kata bile ade ikan dia seketul-seketul tuh yg best. tp one thing shida, aku masih tak boleh terima makan daun pudina tuh..rasa cam mkn ubat gigi je.
ptg sikit buat choc-cheese muffin.. kureng choc la pulak kan..cuba tgk tgn laily tuh..mencilok muffin ku!!



hari jumaat sebelum tuh, masak nasi jagung..buat kurma ayam for the kids, acar timun, dan ayam masak merah. bebudak nih, mmg suka kalau buat nasik ade perisa2 nih, cam nasi minyak ke, nasi ayam ke, nasi lemak ke...nasi jagung ni kali kedua buat.. cak tarbi je...combine byk resepi+rasa2 masa mkn nasi jagung ni hari tuh... boleh lah!as long bebudak suka, boleh la repeat lagi...


ok, sabtu tu buat laksa assam kan. then sunday kami ke restoren chiang mai di kampung melayu sg,buloh.
saje le en.kamal belanja.. dia kan selalu balik lambat kena kerja lebih-lebih masa. kononnya nak treat la anak bini..slalu dia abwak ke kak long paradise, tp cam dah jemu jugak la...so, dia ajak pi chiang mai di sg buloh.
kami pergi dah lewat, dlm kul 2 lebih gitu. hujan renyai2..
landskap kat sini mmg kelas..plus tempat mkn dia cam dewan gitu.. mase cak sampai mmg ramai org dah nak balik la... so, dlm tempat tuh ade beberapa meja dan di occupy oleh kebanyaknnya org melayu dan berfamily..





cak tak amik gambar cuisine, malu lah nak kuar kamera..mesti org pelik apesal minah ni tangkap gambo mknn..kalau kamera gedabak, idak le malu sgt...kononnya cam membuat liputan kan... heheh.. en.kamal pun tak mo tolong snap..
servis mmg cepat..semantara tunggu foods, 2L main kat luar, tgk fish.. main kejar2..main lari2..main nyorok2.. main cubit2...
bile masuk dlm foods dah sedia..ape lagi ngap sahaja!!











thanks ayah... kami really enjoyed those foods.. kami tak order byk, sbb hanya kami berdua yg mkn lauk. sup sayur rm12 kot for the kids, siakap sweet sour rm 40, udang goreng tepung (it's a must for lya), otak-otak rm 25.. ape lagik ek../tu je kot. mahal sikit la, tp puas hati sbb semuanya yummy!!
definitely akan dtg lagi... kan ayah kan?..kan?...



so, sampai mlm kami tak mkn dah..sbb kenyang gilos..esp ikan sweet sour yg besar utk kami berdua habiskan tu...
all and all, foods are superb.. service..ok... tempat ok.. toilet KO... tu aje.


Quote:
laily skang dah maju, keje nya berlari saje... selain tu..kalau nak sesuatu ebnda dia lebih byk tunjuk saja..ntah bile dia nak start berckp betul2.. skang words yg dia boleh sebut ..yg paaaaaaaaaaaaaling betul dia sebut " AYAH"... then "fufu=susu".. then "ting=puting"..tgk gayanya dia nih jenis berckp bile perlu saja.kalau dia main jarang dengar suara dia.kalau dengar pun dia mengekek gelak... risau gak, epsal anak aku nih..tak nak ckp2...serius..mmg risau..
tp kalau arahan2 yg kite bagi mcm suruh itu ini, dia paham dan boleh buat...cuma nak dgr dia ckp tu..payah betul... korang ade pengalaman cam ni tak, umur dia setahun 4 bulan la lebih kurang. mase lya dulu..time camni, mulut dia dah mcm pop corn dah!!







Tuesday, 29-Apr-2008 00:05 Email | Share | | Bookmark
thank you kc!!

semua nih pn cilok dr photographer of d day
bile tgk balik, tak kering gusi dibuatnya...
okeh..mmg tak sabar nak tunggu siap!!thanks kc, i LoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiikEeeeeeeee!!

jgn lupa next event ye kc...

















my dear friend kc, thanks a LOT!!
sbb rakamkan saat2 bersejarah cak dan kamal sebagai parents... huhuhuhu...syahdu lak.. padahal anak sukan je... heheheh..feeling dia lain tau!!


[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net