Lya & Laily

By: c a k c i b u r thE grEat

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 25-Sep-2008 07:27 Email | Share | | Bookmark
SALAM AIDILFITRI

WAH!! bulan ni bulan saya paling tak aktif berFP rupanya ye... kije banyak la...tak sompek..
hari nih, ade masa sikit...so..dengan ini saya mengambil kesempatan memohon maaf dari semua yg mengunjungi FP ini esp kawan2 yg mengenali saya personally..mohon maaf zahir batin, halalkan mana2 gurauan yg terlebih/terkurang ajar, komen2 yg menyinggung, makan dan minum semua ye..

Insya Allah..jumpa lagi lepas raya dengan update raya gitu!!

to my SKYPE friend, (aku kena la mintak mahap lebih dari hangpa, pasai hari2 dok berskype kannaaa... ) mohon maaf zahir batin, body n soul, luar dan dalam ok...
I LOVE U ALL!!!

raya 1 : Putrajaya & KL
raya 2-4 : JENGKA (yahooo)
raya seterusnya : SRI GOMBAK.
jemput mai mana2 kawasan yg disebut di atas..


Ingatan tulus ikhlas dari,

Rohana Shahdan,
Ahmad Kamal Hasrin Ariffin,
Lya Khaleeda
Laily Raihanah


Sunday, 14-Sep-2008 07:51 Email | Share | | Bookmark
weekend kami

nih kat depan, ruang tgk tv..ade kolam ikan kat tepi..
lya dan opah nya..
pndangan dr atas (atas ada surau dan toilet)
View all 6 photos...
hari jumaat kami berbuka diluar. di Riverstone Eco Resort, Ulu Yam. Tiap2 thn mesti mai sini.. this time sbb sambut sebeday en.kamal yg jatuh pd sept 14th, which is Sunday...kami gerak dr rumah jam 6.50 ptg cam tu.dan sampai betul2 nak buka. kali ni kami amik kat tempat bersila..selesa sikit.dengan suasana ala-ala kampung, bunyi air terjun, bunyi cengkerik,unggas..cahaya malap2..mmg sesuai la dgn jiwa kami ni.. MIL ada, so kami ajak dia sekali. 2L seronok kat situ, kawasan luas...bebas diorang nak ke sana ke mari..klu g hotel..sure la berprotokol sikit kan...sbb tu lah kami lebih suka gi sini...hehhe..yg tak bestnya..surau dia punye lah tinggi.. saya yg gemuk ni..sesak napas la sikit nak mendaki bukit nya... sambung mkn..then Lely lak uk uk... aduyai, kena la mendaki lagi pi toilet..

Tho food kat situ tak le semeriah kat hotel.. tp kami puas hati.. Lya mkn roti jala yg dia panggil kuih yellow tuh sebanyak 7 ketul..Lely mkn mee soto.. Food varieti bleh tahan la jugak..ade pecal, kerabu, ulam, sambal tempyak, patin tempoyak,pecal lele, kari ayam, daging kurma, soto, mee kari, kuih muih, pengat ade 4-5 jenis, sagu buah melaka, abc, ..ade lagik la yg saya pun tak dpt recall. insya allah kami akan ke sana lagi dlm bulan ramadhan ni. harga rm 35 utk adult. budak atas 4y.o rm18.. yg best ada teh tarik... lepak sana smpi 9 lebey mcm tu..then gerak balik terus ke KL amik Pak Lang 2L kat ofis. so, pusing2 KL..meriahnya KL..esp time2 nkraya mcm ni.hajat hati nk turun kat jln TAR sat, tp lely lak tido...

since MIL dan Pak Lang (adik en,kamal) ada dirumah...pagi tu sahur dok menapau kedai mamak..mkn tosai telur je..MIL suka mkn tosai..so ikut tekak dia la kan...then terus tak tido, kemas beg dan brg2 utk ke rumah my sis pulak di Puncak Alam..Ada misi membuat koi raya di situ..
Kami mula membancuh adunan jam 10...8 adunan setiap satu jenis kuih, utk diagihkan kepada 6 keluarga..3 jenis kuih saja yg sempat siap sampai jam 7 mcm tu.. sementara kami bertiga buatkuih, 2 org lagi kakak dok bz masak utk buka.. yg kelakar, saya tak bwk buku resepi..sbb ingatkan my sis ada simpan resepi..sudahnya sorangpun tak bw buku...terpaksa lah carik rescue...THANKS TO MAMAFAMI & LEEZSA ibu adam..diorang berdua taula Koi raya apa yg kami dok buat.... dan bile dah buat..hanya ambil bahan basic, sukatan semua agak2 dan campak2 saja. biskut ketiga tu..saya mmg main campak apa yg tinggal..paling best..biskut tulah yg mendapat sambutan hingga waktu sahur...mmg habis satu balang dah,,, yg hangit tu tok sah ckp la... bebudak yg takposa dok pulun dr awal lagik.

menu buka posa semalam - laksa, mee sanggul&mihun sup, nasi putih+lauk, kuih kasuwi, popia sardines, buah.paling spesel my sis yg sangat pakar mencipta mskn ni..buat air timun laici..mmg yummy okeh!!kami balik rumah lepas sahur.. seronok jugak buka posa ramai2.ini kali kedua kami adik beradik berkumpul,wpun tak cukup 7 orang..tp masih meriah dengan askar2 yg tak reti dok diam seramai 14 org tuh... my sis yg tailor ni sakan pulun siapkan tempahan baju raya org..yg penting dia dah siapkan baju melayu kamal..mekasih kak ola!! hehehee...suka...tinggal baju 2L shj yg belum diambil dr tailor..lain dah settle... oh ye,,,kasut 2L lom beli...rabu nak ke KL..sogo... carik kasut 2L. yeeeeeeeeeeehaaa...

gambar..mlm kang saya upload eh...

nampak kan, entrance dia... RIVERSTONE ECO RESORT'


nih amik mase balik dr surau, syok kan, dlm hutan..bunyi unggas... cahaya malap2... bunyi ayor terjun...



kami 3 beranak..abaikan saja tgnku yg besar paha korang tuh..muakakkakaka






Wednesday, 3-Sep-2008 01:11 Email | Share | | Bookmark
hujung minggu kami

 
susahkan nak amik gambar dia
nampakpenakut kan..mmg pun..dia gayat
View all 30 photos...
jumaat, 8.00 mlm, gerak dr rumah..singgah mkn nasi goreng dulu kat area rumah..tengah syiok mkn dengar bunyi kuat betul.. tatau bunyi apa. sudah mkn nak pi maybank sri gombak, tgk ada kereta polis dan maybank punye area dah ade tape yg red-white tuh.. rupanya ada kes rompakan.. kirenya tempat kami mkn dengan maybank tuh , sangat la dekat..bunyi yg kuat tu rupanya bunyi tembakan... syukurlah kami singgah mkn dulu..plan awal kamal nak kuar duit sementara kami anak beranak mkn..
terus gerak gi BP kat hway lepas tol gombak. konvoi ramai2.. opis mate kamal dah ada yg sampai.. lepas semua kereta sampai gerak ke hentian temerloh isi perut.kami anak beranak isi minyak saja.. perut dah isi awal2 td.
kalau dah gerak ramai2 paham2 je le... mcm2 kerenah kan. khaleeda dok jakun kan walkie talkie..asal je menatang tuh bunyi dia akan panggil ayah.. "ayah, radio boss bunyi" radio=walkie talkie, boss=kawan ayah yg dia ingat manager ayah ..

sampai cherating dlm pukul 1.30 gitu. check in kat Impiana. the next day, full of activities yg dah diplanned oleh committee. tghari kami pi carik nasik budu yg digembar gembur oleh Pn.Sri Olie.. jenuh dok tanya org... depa cam kompius nasik budu, nih sure olie yg pandai2 bagik nama ni. tp finally kami jumpa jugak kedai yg olie maksudkan tu.. bebudak ni kamitapaukan kfc. heheheh org kemaman tak mkn ikan.. KFC penuh sampai beratur kat luar...

mlm, ada dinner. esoknya cam biasa..terjun pool dan mandi laut. pagi kami breakfast di hotel, pool lagik. mandi laut lagik. naik itam bebudak. mak budak mmg sediakala itam.
check out, gerak asing2. kami ke Hai Peng. punye le ramai org... tapau kopi ais hai peng saja..

then singgah kg. geliga.. pergi carik satar dan kepok leko. kepok leko mkn yg baru angkat dr periuk mmg la sedap...fresh.. pergh first time mkn kepok mentah (rebus)..sambey tuh suruh goreng jugak rm5 buat bekal mkn dlm keta. bungkus lagik rm 20 utk bawak balik kg... satar rm 15..ditapau balik ke jengka..sbb rakyat ramai dah menunggu kat jengka. tp tak jumpa la sata mak cik PMS tuh olie...

balik ke jngka sampai dlm pukul 3 lebih gitu.. mkn tengahari yg shedaps.. dah lama tak mkn masakan kakak2 saya..pueh hati, wpun sempoi..tp rasa mcm makan masakan arwah mak pulak..
rumah mmg riuh rendah..bebudak saja dah berapa org..dah satu batalion dah.. laily pun dah pandai join sekarang...tambah la meriah. sayangnya raya this yr kami tak kumpul di jengka.. ada 2 family saja yg akan sambut raya pertama di jengka. yg lain2 termasuk saya, hanya akan sampai pd raya kedua.. (saya..mcm biasa.. kompom raya pertama petang dah sampai jengka)...muahahhahahaha,,,

sahur mkn nasik lemak +ayam goreng. mmg meriah lah...
bukak puasa, mcm biasa..hidangan wajib..sup tulang... sampingan nya mcm2 la.. ada kuih "untok" - kami je yg panggil kuih ni untok, seakan2 cakoi, tp mkn dengan sambal bilis dan sambal sardin. kamal saja yg mkn dengan susu.. pelik sokmo dia.. ada tepung pelita,.sayur campur, gulai nangka (utk org yg tak mkn daging lah tu ...)..sempoi saja.. yg penting sup tulang tu mmg hidangan wajib kami.

lepas buka, kakak2 dan abg saya semua gerak balik serentak. tinggallah saya sekeluarga saja.. lepas sahur baru balik ke sri gombak semula..sampai rumah jam 8.00 pg cam tuh, basuh kain semua..kemas rumah...semua pun tido..bangun pukul 12 tgahri..terus gi opis ayah jap, amik hadiah lucky draw then terus gi umah opah di Ulu Yam..

smlm bukak pose di kedai saja....
okie, gambar cherating jap lg upload ok...okie all.. bubye..
thn ni tak de kot entry foods... heheheheheh...






-tempat nasik budu olie
-satar sedaps..



Quote:
want to share something.. see..i found this at temerloh taxi stand.. the longest acronym in the world. tergelak sensorang aku tgk mende alah ni...sape tau apa maksud akronim tu.. kuiz nih...
hadiahnya..... heheheheh...adalah..nnt kite kasik.. tp nk bgtau awal2..aku PUN TAK TAU ape maksud akronim nih.. muahahahahhahahahah


Wednesday, 27-Aug-2008 01:22 Email | Share | | Bookmark
salam ramadhan semua

 
 
this will be the last entry before ramadhan.
selamat berpuasa untuk semua pengunjung FP kami yg selekeh nih (ade ke)..
semoga kita semua diberi kekuatan utk mengharungi ramadhan kali ini..

Quote:
will be away for a while. where to?...tunggu!!


Quote:
layan gambar, mcm biasa..khaleeda sgt tak mo di snap gambaunya.. so ade gambar lely saja...
one good news..akhirnya lely telah berjaya dipisahkan dengan putingnya.. ok lah, good achievement since kakak dia dulu memuting sampai umur 2 thn 3 bulan jugak ...
agaknya sbb tu lah lely demam2???

apapun ...saya sangat gembira, sbb pisah puting secara tak sengaja, bila puting dia hilang tak tau di mana... ngeh ngeh ngeh...


Sunday, 17-Aug-2008 06:52 Email | Share | | Bookmark
HAPPY BIRTHDAY KAKAK!!

 
 
kalau 4 tahun lepas, dia hanya seberat 3.62 kg, hari ini sudah 14 kg..sudah besar anak sulung saya...
Lya Khaleeda Ahmad Kamal Hasrin, semoga membesar sihat, dilindungi Allah selalu, dan jadi anak yang taat..Amin..

selamat hari jadi yang ke-4 kakak khaleeda!!

loves,
Ibu, Ayah dan Adik Lely..


Quote:
plannya nak buat bday celeb kecil2an... tak kesampaian pulak atas beberapa sbb yg mmg takleh nak elak.. anyway, kek utk dia sudah di ambil pagi semalam dirumah org tu. kite sgt suka la air tgn awak!!kek awak ni...perghhhhhhhhhhhhh!!!tak jemu di makan tau!!sempat jugak dia selit duit kat kakak eh, mekasih la awak,,,susah2 je..


Quote:
present nya sudah dibeli 2 bulan yg lepas. set buku read easy dan bacalah anakku.. sbb dia sgt obses dengan buku.. mlm mesti nak tido dgn buku..pegang je pun jadik la klu ibu penat nak dgr dia baca... hihih...ibu dia mmg mls sikt..lain2 pressie, dia ckp dia nak swim-swim..so kami akan ke cherating hujung bulan ini, then terus balik jengka utk sambut puasa di sana..dan lepas raya kite akan ke genting pula insya allah


Quote:
ade citer sedih juga..next entry lah ek...


okeh, nak buat sebeday cupkek khaleeda esok nak bawak pi nursery... tetiba rasa tua lak...dah beso anak aku!!

ralat : dia 19 kg daaaaaaaaaaaaaaaaaa...bukan ampat belas...ngeh ngeh ngeh..sillllap!!
cupcake tak jadik buat la, cikgu dia kate musim cuti skolah, bebudak tak do kat nursery.. pas cuti baru buat..smlm potong kek kat putrajaya, umah kazen ayah... sbb semua org kumpul kat sane..jap lg upload gambau bday girl ngn adik dia...


[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net