Lya & Laily

By: c a k c i b u r thE grEat

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Friday, 7-Nov-2008 15:52 Email | Share | | Bookmark
bulan tu tunggu kita..

 
 
 
View all 9 photos...
satu ptg hampir malam

anak : ibu... bulan bu

ibu : ibu drive...tak boleh nampak..tp ibu tahu... mmg ada bulan

anak : pagi tadi masa pergi skool..pun ada bulan kan..kan bu?

ibu : aaa...a'ah... bulan mmg ada hari-hari..tp dia keluar mlm...pagi tu..balance bulan (sedang cuba beramah mesra dgn anak nya,kunun...)

anak : (sambil tgk dari cermin tingkap kereta)..ibu..bulan tu ikut kita la bu...

ibu : iskkk..mmg lahh..

sampai dah kat rumah...

anak: eh, ibu..bulan tu tunggu kita kat rumah lah!!kenapa dia ada kat rumah kita pulak ?

ibu : iskk.. apa aku nak jawap...


dan ibu itu..adalah aku... anak itu adalah khaleeda ( takkan lely kot yg berkata-kata seperti bertih tu... lely not yet..soon... bile mase itu tiba.. kiok aku nak menjawab!!)

anyway..kids..so sweet kan bile tanya soalan2 membunuh utk dijawab oleh kite yg bergelar mak.. kan.
susah rupanya jadi mak ye..
mcmana la mak aku jawab soalan2 membunuh aku dulu.kesian mak..

hari ni7/11...lagi 12 hari..genap 8 thn mak tinggalkan aku dan yg lain...
alfatihah utk mak..
tetiba tersedar.. lama sudah rupanya aku tak sedekah Yaasin utk mak...
isk..anak apa lah aku ni... lebih sebulan dah rasanya aku tak sentuh Quran langsung.. iskk.. apa nak jadi aku ni..Hubbul dunya...


-cak
12.18 midnite .. sbb jam komputer ngn jam fp aku tak sama..pehal ntah!!penat dah aku setting... suka suki je dia nak berubah..ntahapahapantah
nov7th.

bwh ni..sekadar gambar hiasan..tak de kena mengena dgn citer di atas..gambar pilihan aku kali ni


inilah budak yg ckp pslbulan tu... cute pulak tgk dia ikat rambut dua ni.... ahaks...


Wednesday, 5-Nov-2008 10:08 Email | Share | | Bookmark
ntahapahapa

 
mode: legagiler....
thanks Allah..dipermudahkan urusan saya hari ini. alhamdulillah, syukur.

semoga Allah mempermudahkan urusan saya, melimpahi saya dan keluarga dengan rezeki yg halal, memberkati hidup saya anak beranak.. mengurniakan kesihatan yg baik kepada kami.. amin ya rabbal alamin...
p/s : YAHOO!!!!!!! suker....

Quote:
saya sudah jarang ber-fp akhir2 ini. lalu sahaja di fp kengkawan. nnt ada masa yg sesuai saya akan jelajah one by one dan tinggalkan jejak di fp kawan2.. apapun, semoga kawan seperjuangan di FP bersama ahli keluarga masing2 sihat dan riang selalu...sesungguhnya, saya sebenarnya rindu esp pd anak2 FP semua...



sekadar gambar hiasan. tak de kena megena ye


Tuesday, 28-Oct-2008 09:35 Email | Share | | Bookmark
NADYA-KUANTAN-KEMAMANG-JENGKA

CA..
SARA
BDAY GIRL..NADYA
View all 41 photos...
key words saja tajuk i rite now nih...

NADYA
happy 2nd birthday dearie Nur Qaisara Nadya... comey tau this girl..tgk live rasa nak cubit je.. dgn pp dia yg bulat..orgnya kecik comey.cute miut... thanks olie for the invitation..hope olie suka cupcakes yg termanis tu..dan pressie nadya tu..minta2 la nadya suka..


KUANTAN

since bday invitation nadya ni di Kuantan,..so ke Kuantan la kami on that particular date..27 /10.
Kami bertolak dr sri gombak jam 9.30 pagi..tiba di kuantan lebih kurang jam 12. standard la, singgah sana sinun..lepas mkn, terus ke hotel Sri Malaysia yg telah dibook oleh ketua rombongan kami..cik pah..check in pukul 1.15 mcm tu, mandi siap semua tidurkan anak2 dul..spaya tak meragam amse party nnt. lepas asar, dlm pukul 5 kami gerak ke Teluk Chempedak, where the party took place. 5 tahun skolah di Kuantan..sib baik la masih ingat jalan2 di sana. cumanya tak berkesempatan ke sekolah dan asrama... dulu..tak de la byk hotel mcm sekarang..setahu aku dulu Voistana ngn Sri Malaysia tak de kat situ... punye la lama tak masuk town Kuantan.. sesak dah Kuantan skang. tak mcm dulu.
Mlm, kami dinner di Tg.Lumpur. terimakash byk2 tuan tanah..Olie dan Pok Deng for the dinner treat... sungguh la baik hati hampa... mekasih byk2 noooo... kenyang kami mlm tu..murah la rezeki hangpa 2 hendaknya...
- mommies/daddies yg ada; mira+poji, zully+abe ray, cik pah+bad, ita+shah, ida+gg, azza+sairi, cak+kamal ..dan anak2 yg sangatla meriah...ca, hariz, hadif, nuha, haziq, teh, shariq, shazad, aqil, aqeera, sara dan 2L...

KEMAMANG
the next day..kami ke Kemamang...mmg naklunch di nasik budu... ini kali kedua kami mkn di sini.. wallah...
then borong satar dan kepok lekor.... dah kenyang...nak ke Hai Peng pun dah malas.. so kami terus shoot balik ke Jengka. Plan asal nak ke Trengganu, tp terpaksa kensel last minute.. buhsang!!next timeje la jawabnya...

JENGKA
dari kemaman kami balik kg Jengka... Laily demam lakmlm tu... mujur dia mau makan ..dlmpukul 10 lebih dia bangun dna berpeluh2..terus main lari sana sini..smapai atuk pun dah tak larat nak melayan... esok pagi2lepas sarapan kat kedai atuk dan nenek mek, kami gerak balik ke rumah kami..
ibu mcm biasa..layan skype..baru jumpasemalam...hari ni dah rindu...kata ayah.. hihihi..standardla... sehari tak jumpa tak sah...

ok,layan saja gambau ye...saya patah sebelah tgn..so snappo mana yg sempat saja ye...


Quote:
sab..patah tgn tu sbb mase party ni, lely ngantuk..meragam..asik nak berdukung saja....bukan patah tgn betul2 tau...hhehehehhe..

Quote:
ade lagi gambar belum upload..sabar naaaa...


gambar pilihan kali ni


i just like these two piccas of the kids.. touching n meaningful. depa mintak i snap gambar depa tiga..esp sara...auntie..auntie...amik gambar kami.... lepas satu, satu dia suruh snappo.. boleh nampak dak ikhlas nya senyuman depa..kan... pict of the yr...


hat ni kalau disuruh senyum mcm tu lah ghope dia.. very fake n pelesu okeh...
but.. i love it!! muahssss...
the nature of her.. naturally her.. i love u more n more..

tiup belon ni sampai juling2..lawaks... sbb bunyi belon ni la, aku tatau aku dok borak apa dengan mak dia..muakakakakakka...suara mak dia dah la haluih...






Sunday, 12-Oct-2008 13:15 Email | Share | | Bookmark
jom raya rumah comey saya!!

en jiji dengan sepasang anaknya yg baru bgn titon.. moody lagik
en bad layan anak2
Zully...comey aih hang..
View all 8 photos...
salam all...

mekasih to leezsa ibu adam, cik pah ummi haziq dan teh, ita momma shariq dan shazad, kurnia mama aina dan alya, zully mama hariz, hadif dan nuha, ida ibu aqil dan aqeera yg sudi berkunjung ke rumah kami yg 'nasib baik lah muat' that day.. sayangnya mira dan olie tak dak..kalau ade sure lagik meriah kan.. mekasih juga utk para daddy yg sporting dan saling memahami isteri2 mereka yg 'solehah' ni kan...esp to my soulmate en kamal , abe ray, en bad, jiji, en shah (yg ketawa bila dgr isteri2 gossip psl lemak tepu masing2... ), mot...

menu hari tu sangat sempoi..saya buat mee kari udang, makaroni goreng, bubur kacang hijau+durian, dan kuih raya fresh from oven...harap u all mahapkan le mana yg termasin, termanis, terkurang gula..semua tu ye..sesungguhnya saya ni suri rumah suku masa sahaja... yg masak hanya lepas tekak kami anak beranak..

okie, u all..jgn serik ke rumah saya ye..

to kc.. len kali mai je ..tak kisah pukul berapa tau..raya setahun sekali je...
to mira..hope ca dah ok dan pukul berapa hero mu sampai ke taman desa?
to olie... dun wory friend.. u missed nothing.. bebila mai.. roger saja tau!!

jgn lah kecil hati ye yg lain, umah saya tuh sekangkang saya saja... saya bukan buat open house, cuma kebetulan ada yg nak berkunjung..so saya pun minta diorang dtg sekali pd satu masa... korang jgn serik tau...
ok.. sampai sini dulu..saya mati idea nak berkarya la sejak akhir2 ni.. rumah saya sentiasa terbuka utk siapa2 yg nak dtg..CUMA tolong call saya dulu ye..karang saya tak de pulak dirumah ..

sekian...


Sunday, 5-Oct-2008 10:38 Email | Share | | Bookmark
raya kami

sepul, MIL, shah, abg.mai+madiha, azie & lya, me+ lely
sepul n his doter,madiha..kamal n lely, shah & lya
~us~
View all 11 photos...
sungguh jauh perjalanan kami raya ni.. sakan berjalan.. Lya & Laily la paling penat dan excited...sampai sekarang klu org bagi ang pow "kita tak mau, dah ada banyak.." ahaks...

mlm raya :putrajaya
pagi raya 1 : batang kali- kubur FIL
then ke kuang umah abg angkat saya..then ke bukit rimau kubur arwah along.. pastu ke cheras, then back to putrajaya..
mlm : balik sri gombak

raya 2 : JENGKA... yahoooooooooo...

papepun tahun ni saya rasa seronok sbb dpt jumpa kawan2 skolah yg dah bertahun tak jumpa..mmg kami berjln sakan this yr...
tp, tahun ni rasa raya tak lengkap sbb tak dpt mkn rendang abah..tak sempat..nasi minyak, rendang, ayam msk merah..semua dah habis raya pertama lagi...
pastu tak dpt gi kubur arwah mak saya sbb saya peod lah pulak.... apapun..penat beraya mash tak hilang sampai hari ni...


okeh..layan gambau..gambau dijengka tak byk..sbb semedang lupa nak amik gambar.. so this yr hanya ada gambar dnegan family sblh kamal sahaja.


[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net