Lya & Laily

By: c a k c i b u r thE grEat

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]
Monday, 22-Oct-2007 03:20 Email | Share | | Bookmark
raya lagik ke?..

gambar smlm... kedekut skit lya ni
adik minta, cecepat dia masuk mulut semua
cak pose smlm, buat mee kuah seafood... boleh la nak rasa??
View all 27 photos...
lama sungguh cuti raya kali ni...
sampai rasa kekok lak nak start buat kerja.. (hahahah.. marah boss aku..jgn marah boss, kang aku tanak tolong ko buat translation lagik..ha..padan muko..)

sempat gak cak meround fp kengkawan..tp belum byk yg hapdet lagik... maklumlah cam cak jugak hari nih first day koje slps seminggu lebey bercuti.
citer psl cuti raya,..rasanya tahun ni, antara tahun yg seronok beraya la.. wpun penat.. tp puas hati la jugak..
thn nih turn kampung cak (of course la sonok 101% kan .... marah en.kamal kang!!)plannya nal balik kg rabu pas sahur... tp cak balik khamis kol 10 pagi dr gombak. sebabnya rabu tuh penat giler mengecat rumah (keje last minute.. serves you right!!).. siap gaduh² ngn en.kamal.. ye la..bile dah penat kan...


sampai kampung dlm pukul 1 lebih cam gitu..start la operasi rumah.. since mase 31 ogos ari tu kami dah buat pre-cleaning kat umah abah tu..so raya nih tak la teruk sgt nak berkemas. kebetulan adik beradik cak 4 org je first day kat kg, lagik 3 - 2nd day baru sampai..

abah start merendang bagai hari khamis lagi..dia kata tak pe prepare awal, mlm raya baru boh santan.. kecut kan daging je dulu. 10 kg daging kobau telah dihantar ke pintu rumah khamis tuh.. ayam lak, jumaat tuh en.kamal dan abah cak yg pergi memborong.. naik kembang kecut jugak la tgn cak menyiang dan basuh ayam.. tak pe la...tiga tahun dah cak tak merasa buat nih semua sbb selalunya cak balik ke kg pagi raya/2nd raya..dan ade anak kecik..so org bagik kerja ringan2 aje le.. dis time laily dah boleh main sendiri... dan tak de org lain dah.. so nak tanak.. kena lah tolong.. mujur la abah advance sikit thn nih... dia order saja kerisik, daging, cili kisar dari org kampung. idak le teruk sgt nak buat kerisik bagai...

mlm raya, dah start happening sbb ade anak2 buah yg dah sampai.. yg tak bestnya (bace sampai habis)...mlm raya tu kami main mercun mmg gempak la.. dah mcm klcc dah umah atuk tu.. jiran2 pun dtg tumpang sekaki.. (abg ipar cak nih, tetiap tahun mmg belanja rmXXXX utk mercun saje)... memang meriah.. mlm tuh abg ipar cak ni (pak hadi) gi takbir raya kat masjid, then dia gi town carik hanger dan buah-buahan (umah tuk kehabisan hanger, nak gantung baju raya pun tak de...buah lak mmg benda wajib during raya...)... atuk balik bayar zakat tuh, dia join sekaki anak cucu main mercun...punye le meriah... laily ngn lya pun happy giler tgk mcm2 bentuk, kaler dan sound yg keluar dari mercun dan bung api tuh.. tetiba je..ade org bagik salam... alamak..POLISSSSS datang la...
1/2 dr mercun tuh, dptr la kami main... 1/2 lagi kena rampas dek polis..(ala,, polis tuh mesti bawak balik bagi anak buah dia main...nyampah!!).. mase diorang buat rampasan tuh, satu kampung yg mula-mula tadi gedengang gedengung berlawan tetiba sunyi sepi mcm dilanggar garuda... diammmmmmmmmmmmmmmmmmm aje... sebijik roket pun tak nampak diudara...

kate atuk, dr tido lokap m,lm raya, biar aje la dia amik mercun tuh.. silap kami..patutnya sblm dia rampas tuh rendam dulu dlm ayor... kalau dia bawak balik pun, dia nak buat ape mercun tu, sohih dia pun main.. at least kalau kami rendam dlm ayor, kami tak dpt main dia pun tak dpt main...

bukan mrh kat polis.. tp cara prebet (prebet aje) ckp tuh, sangat la berlagak.. mcm dia cif inspektor lak.. tgk kad kuasa,....la prebet aje.. ckp ngn org tua sambil peluk tubuh dan berkat " saya bukan ape... jengka 11 ni..dibawah kuasa saya..bla bla bla" mak aih... besarnya kuasa dia... cak ckp balik kat polis tuh " tak kirelah kuasa awak ke, kuasa sapa ke.. encik kena lah ckp baik, respect sikit... bukan buat salah jenyaha berat..main mercun aje.. ckp baik2 lah, tak yah la ugut2..." pastuh abah cak cubit cak...soh cak diam,.. sebab dia tau, anak dia yg nih..kalau menjawab mmg pandaiiiiiiii sangat... dia kata kang kak na lak yg kena masuk lokap mlm nih...
mmg kerek la polis tuh... cak tau la sbb dulu abah en kamal polis gak, tp bhgn jenayah perdagangan (white collar crime)... mane2 polis yg buat operasi mercun nih, abah en.kamal dpt lah tempias mercun bunga api bawak balik..kami la yg sakan mainnya...
maaflah pada mana2 polis, cak bukan menuduh... cuma kalau dia sopan sikit bile bercakap dan tak kerek..sure kite bagi kerjasama kan..

nasib baik lah, abg ipar cak nih siap beli 3 set..satu set utk jengka, satu set utk melaka (kg dia) dan satu set utk umah dia... so, balik sini...kami pun main mercun kat puncak alam mlm sabtu baru nih..pueh hati haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....

panjang betul citer cak kan....
gambar raya... ada.. tahun nih kami tema hijau yg tak sedondon.. en.kamal hijau daun sirih, cak hijau ayor tebu, budak2 hijau striking sket.. apapun..layannnnnnnnnnn... bulih sajer... no hal.. dlm gambar tak nampak jauh beza.. kire okey lah tu..
baju budak2 dijahit oleh Azza mummy Sara.. tengkiu azza, sampai on time dan jahitannya pun kemas.. next yr bulih tempah lagik...



hijo yg tak sedondon.. tak pe..janji ijo..
geram tau..rasa nak gigit je dia nih...



Monday, 8-Oct-2007 00:32 Email | Share | | Bookmark
Salam Aidilfitri 1428H

-LO by ummi ameer, sapo laie...-
di kesempatan ini, cak menyusun 10 jari tangan + 10 jari kaki.. mintak mahap banyak² dengan kawan² FP sekalian..
mana yg terlebey gurau, terbagi komen menyakitkan hati dan mata, terletak gambar yg sakitkan jiwa raga... maaf dipinta okie?.

kepada yg balik ke kampung, selamat bertolak balik dan selamat bertolak balik sini semula. semoga semuanya selamat tiba, selamat beraya...dan selamat berjimat cermat dan belanja dengan berhemah..

kepada yg beraya di rantau orang, tak apa, sekurang2 nya masih boleh beraya kan... jangan nangis-nangis (esp yan+pokli+lisa & 'aasim..)

semoga semuanya selamat lah ye..

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 1428H,
Maaf Zahir & Batin.

-cak n co.

Quote:
tahun nih cak tak buat open hse.. tak pernah pun buat open hse...tp sliding door umah cak tu... 8 jam je tutup (tido)... selebihnya bukak...so jemput je la dtg ye..
nak selamat call dulu la sblm dtg... takut cak pulak sakan beraya rumah korang!!!hihihi..
JEMPUT DTG eh... rumah kecil comel mungilku itu...


Quote:
sape2 ade tak balik ke pantai timur lepas sahur hari rabu sok?.. cak balik dlm pukul 4 cenggitu, sahur tgh jln je kot... moh kite...
klu ade yg balik ke jengka raya nih, bulih la calling2 cak... boleh dtg raya umah abah cak.. 0129046946/7


Monday, 24-Sep-2007 03:44 Email | Share | | Bookmark
Jom!!

 
okeh, last saturday en.kamal dgn murah hatinya telah belanja keluarganya berbuka puasa di luar. okeh, utk tahun ini, ini adalah kali pertama kami berbuka di luar.
reason: nak jemput org dtg buka di rumah kami, rumah serba kekurangan (tgh cat dan nak psg kabinet).. brg2 semua masih dlm kotak, yg ada pun pinggan 2-3 biji..puyuk kecik..gelas 5-6 biji, teko -1 dan sikit2 aje lah yg kami keluarkan utk pakai kami 4 beranak. kami pulak dah berbuka di rumah mak (MIL) minggu pertama puasa.
so, en kamal ajak MIL, pak lang, pok de, dan cousin kamal (ijai+shima, burn, farid) utk buka puasa sesama. masa kami dok di Ulu Yam sekejap tuh (6mths) diorang la yg byk tolong jengukkan Lya. Lya pun sgt manja dengan semua pakcik-pakciknya ni.. (pak Lang +pok De - kamal's younger bro)
ijai(papa), burn (pak ndak) dan pakcik (farid) plak adik beradik yg quite close dengan kitorang.

gerak dari rumah jam 6.45..mesti tertanya2 di mana kami berbuka kan, 6.45 baru keluar dari rumah?.. kami berbuka di sini
tak jauh dari rumah kami di sri gombak. sampai sana jam 7.05 minit cam tuh, start amik meja yg dah di reservekan..amik2 makanan cam tuh dan buka pose..ngam-ngam sampai sana dah nak waktu buka.

varities of foods, from the appetizers, deserts, main course.. perghh..mmg berbaloi la.. ntah la..pada tekak cak..sedap la (of cos la sbb ade gulai lemak tempoyak ikan patin!! dan ade juga pecal lele..slurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrppp)..
kerabu lak, dari kerabu babat(perut), kerabu kacang botol, kerabu ulam raja, kerabu toge...
kari ayam, ayam tomato..
ade masak lemak jantung pisang,
ade pecal, ade ikan kering.
ade mihun sup, mee kari..
ade abc, teh tarik..
ade bubur gandum, pengat pisang, sagu gula melaka
ade lepat, ade popia, buah melaka, lopis, mcm-mcm kuih..
ade tembikai nenas dan dokong.
itu yg cak ingat la,,yg cak mkn... hehehehehe...
(nnt cak upload pinggan cak eh, lupa bawak kabel nak transfer gambo.semua dok dlm hp)

diorang sediakan 2 tempat, emmula kami nak book yg mkn bersila saja.. tp ngenangkan si kudit cak yg kecik tuh..so kami amik mkn kat meja la. ade surau, toilet semua cukup la.. suasan lak, mmg ;a hutan..boleh dgr air terjun. overall cak bagi 4/5 la utk tempat ni.. makannya pun sedap.. berbaloi la utk harga yg ditawarkan. so, sesiapa yg nak try boleh la klik kat url atas tu..
(saya tidak dibayar utk ini okeh...)

ade sikit gambar selepas kami kekenyangan...dok kat depan tgk astro.. cak lak tak dpt enjoy batul2 mknn sbb lalily merengek nak 'nenen'.. laily mkn bubur gandum, punye lah byk..masih gak nak nyonyot. as for kudit lya lak, dia mkn mee sup dan mee kari (hantu mee)..

kitorang gerak dari situ lebih kurang jam 9 kot. sampai rumah je, mama (shima) ngn papa(ijai_ dan yusri lepak kejap... diorang ajak pergi uptown danau kota.. tp sbb mlm tuh cak dan en.kamal ade projek besau.. so kami x follow. heheh...mandai je korang nih..projek besau tuh, kami cat rumah daaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... so raya tahun nih, baru la sikit wajah rumah kami tuh..tapi kami baru cat kapur sajo, tutup cacat cela dek lukisan kreatif 2 kudits. Lgpun x decide lagi nak kaler ape..

semalam cak dah cat part yg lya dan laily lukis kat dinding tu.. lepas sahur lya bangun dia cam kompius je, mana part yg dia conteng.. heheh ibu buat magic la kakak...dah hilang. kena tunggu diorang tido baru boleh start cat..kalau idak..6 bulan pun tak siap.
memula nak upah org saja (dia caj rm1500 utk dlm rumah).. pastuh en. kamal ckp..tak pe la dia cat sendiri, dan duit yg allocate utk upah cat tu... dia mintak TV!! mana boleh..kalau dia dpt tv, cak nak PETI AIS baru jugak, kan..baru adil dan saksama.. ..tak de la, saja je.. gurau-gurau.

okeh, some good news cak nak jugak share,... tak kire!!


heheh.. Lya dah diaper free SIANG DAN MALAM.. yahOOOOOoooOOOOooooooOOOO!! itu aje yg nak bgtau nye..


Quote:
dr smlm try upload pics, tak leh la.. server opis nih puasa jugak gamaknya..udah le lembs, semedang error.. nyampah!!


Quote:
**Start Copy**
Tag Mode: 5 blogger
1st - You leave their blog and post link and add to the list below.
2nd - Let the blogger you want to tag know they been tagged by comment in their blog or etc.

Tagged by - leezsa ibu adam shukri


5 things found in my bag
1) my Sony Ericsson K800
2) Purse
3) Keys (office, house and car key)
4) Whisper - in case terbocor kan..
5) Thumb drive


5 things found in my purse
1. Cards - ATM, credit card, kad nikah JAIP
2. IC
3. Driving licence
4. RM
5. ade simpan keronsang kecik (emergency case kot la keronsang tercicir ke, tercabut ke)

5 favorite things in my room
1. bantal wangi, best kepit wOOo
2. a big teddy bear, half size of me
3. kudits' towel..syiok cium bau diorang
4. sidney sheldon's + danielle steel's books.
5. ade parang kecik.. safety you..



5 things i’ve always wanted to do
1. Pi umrah ngn en.kamal
2. Berenti kerja
3. Melukis .. everytime start mesti stop..
4. Shopping .. shopping..shopping..
5. dan shopping


5 things I’m currently into
1. jawab tag
2. settle kan kerja before a long break..
3. ngantukssssss
4. layan FP
5. rindu kudits

Who am I tagging
1. elly mama irfan +farah
2. ani ibu yasmin + danish
3. bonda/EJ
4. intan/nabialishad
5. kak anim (penyulawa)

sila le jawab bebila ade mase ye ..


[/quote]


Friday, 21-Sep-2007 04:37 Email | Share | | Bookmark
cerita pagi jumaat

 
-sekadar hiasan-
sedih bile dpt tahu psl misteri kehilangan adik nurin. cak mmg follow..
entah sape la si durjana yg perlakukan nurin sedemikian rupa. nak tolak sukar, nak terima laaaaaaaaaaaaagi sukar berita tuh. apetah lagi parents nurin sendiri kan.

tu lah, kadang² cak nih, sampai merajuk² ngn en.kamal bile nak gi shopping dia refuse nak bwk anak sekali. selalu membebel kat dia, ade anak dok tinggal-tinggal. dia selalu counter back " awak tu klu dah shopping, anak ke mana, awak ke mana..".. klu setakat pergi dekat² nak lunch ke, dinner ke mmg dia akan bawa semua. tp klu nak shopping cam shopping raya ke, mega sales ke.. mmg dia seboleh2 amik cuti dan tinggalkan bebudak tuh kat nursery saja.

lps bace kisah nurin ni, cak rasa takut pulak even nak biarkan diorang main luar rumah wpun dlm pagar.. mcm pagi tadi cak dgr kat radio, dia ckp malaysia nih terkenal sbg sebuah negara yg aman damai. pastu dengan berita adik nurin ni, kite as parents mesti jadi serba salah..nak biarkan anak independent, tp situasi malaysia dah tak selamat..cam tu lah lebey kurang. ade betulnya ape org tu ckp. klu terlampau control anak, semua berteman susah juga..nnt anak tuh tak reti nak berdikari.. nak biar dia pulak, kite risau dengan keadaan kat luar sana yg belum tentu selamat.

cak tak dapat bayangkan klu cak ditempat parents nurin tu.. Ya Allah..semalam mase dengar pun lemah lutut segala lah.. dok diam je dlm keta, kepala otak dok pikir memacam.. cak dok pikir, (klu betul lah itu nurin, but 99.9 percent confirmed kan..) mcmana lah dia di kala org jahanam tuh siksa dia, dera dia fizikal mental..perasaan dia, apa dia buat, apa dia pikir. aduhaiiiiiii... laknatullah betul si jahanam tuh.

di hari jumaat, hari penuh berakah dan di bulan yg mulia ini, sama² lah kite doakan moga adik nurin (klu betul) ditempatkan dikalangan anak-anak disyurga sana.. klu bukan nurin, doa moga-moga dia dijumpai cepat. kepada si pelaku dosa, moga dia dapat balasan setimpal dengan apa yg dia lakukan, kalau di dunia dia selamat, diakhirat belum tentu.

klu body tuh bukan nurin dan walau sape pun ia, dia tiada hak untuk diperlakukan sebegitu rupa.

cak sendiri rase sukar nak terima klu itu nurin, tp DNA profiling mmg 99.9% accurate. SO?.. iskkk..

Al-Fatihah..

Quote:
bace kat FP kurnia, sebak rasa pagi2 tadi...

Quote:
dengar radio pepagi tadi...katanya pembunuh ade motif lain. memacam la..nak bagi parents nurin tersiksa, than mmg purposely that body diletakkan di tempat awam dan mmg nak org ramai jumpa body tu. motif? dendam/sakit hati.
tak kirelah, apa sekalipun alasan org tuh, atau parents nurin ke atau apa sekalipun but definetley nurin tak sepatutnya jadi mangsa keadaan



Monday, 17-Sep-2007 04:27 Email | Share | | Bookmark
puasa oh puasa

 
 
Salam.

Hari ni, dah hari ke5 puasa. Hari nih, hari ke3 Cak puasa. Alhamdulillah, tak de masalah wpun jam 5 ptg balik umah je, Laily akan nyonyot kasik isi full tank, puas hati...dah full baru dia main2 ngn akak dia, then baru cak boley start masak utk buka.
Nasib baik la en.kamal nih jenih tak cerewet.. tanye dia nak mkn ape, dia jawab ”Apa saja yg senang, yg tak susahkan ayang, yg tak penatkan ayang”
Nak kuih tak?.. ”kalau tak susahkan ayang, abg ok je..ade tak pe..tak de pun tak pe”

So, senang la sikit kerja cak... sbb cak pun jenih tak kisah mkn apa utk buka. As long boleh isi perut nih ala kadar dah cukup. Tp itu pun sejak 5-6 thn lepas, cak ajar perut dan kepala cak untuk jadik mcm ni.. sblm2 nih, klu time puasa.. mase buka mesti ade 2-3 jenis kuih..yg buat, yg beli.. lauk lak mesti ada ayam, ikan, sayur lengkap.. Teruk kan?..
Tapi tu lah, semuanya cak ubah bile mak meninggal. Tak tau kenapa.. mungkin mak meninggal seminggu sblm puasa thn 2000, then puasa kami dah tak serupa dengan thn2 sebelumnya. Kakak-kakak cak pun sama.. So, anak buah cak semua pun yg puasa, tak kisah..apa yg ada..makan sahaja.

Tu lah, baru nih, balik umah mak mentua cak.. Dah lama tak tgk byk hidangan. Cak pun penin kepala tgk.. ada nasi ayam, mee goreng, kuih bengkang tepung, ade pengat pisang, ade murtabak, roti john, lopes d squera, ade putu bambu.. Ya Allah... pening kepala tgk fuds banyak2 cam tuh.. sudahnya cak mkn mee goreng (share ngn lya) dan murtabak aje. Sahur baru mkn nasi ayam. Tapi tu lah kan, lain org lain caranya. Once, mcm tu lah kami dulu.. Lauk pedas, lauk manis, lauk kuah, lauk kering..semua lengkap..

Semalam, ahad kami bukak puasa di rumah shj. Mula-mula ingat nak ke psr ramadhan. Tp Laily tido sikit punye lama (5 ptg-8.30 mlm).. Style en.kamal lak..kalau nak gi mana-mana (kecuali kerja) dia tak suka tinggal anak bini kat umah, hatta nak ke kedai runcit sekalipun. Kalau cak ckp, malas la nak gi, malas nak pakai tudung elok2. Dia kata tak pe, dok dlm keta je.. dia yg keluar. Tu lah en.kamal. kengkadang rimas pun ada..
Cak pun check la apa yg ade.. Belek punye belek.. okeh.. ptg nih kite buat nasi dagang eh (since nasi dagang was en.kamal & khaleeda’s fav), so yours truly nih pun dengan senang hati bukak beg, carik resepi yg dah print out Friday lepas. Alahmak, mana plak kertas nih… aiseyy.. tak de lak.. so main taram sajalah.. kul 5.15 start kukus nasi..
5.30 buat gulai, sambil tunggu gulai buat acar.. settled.
set nasi dage

Kul 6.00, tanye en.kamal.. nak kuih tak?.. dia tak sempat jwb khaleeda jwb “NAK TONUT”..hehehe, cak pun start la uli donut ikut respi DONUT SURIA.. sikit punye cantik dia naik… mandi, solat asar semua, dlm 6.40 mcm tuh goreng dan salut choc separuh (lya’s), lagi spearuh tabur gula (ayah’s). Dapat dlm 15 ketul cam tuh, hantar rumah jiran 7 ketul.
tonut for lya, porridge for laily

So, itulah menu kami semlm. Sahur lak, mkn balance nasi dagang.. Cak pun tak tau jadik ke idak sebenonya.. Tapi tgk 2 beranak tuh mkn ok je, tak de buat weird xpression, ok lah tu kot?.. hihihihi...
Biasanya kami buka dengan kuih dan air panas dulu.. Lepas solat maghrib, baru mkn nasi. Kadang2 tunggu en.kamal balik tarawikh dulu baru mkn nasi.

Dah ada yg start buat kuih raya ke?.. Tahun nih, cak buat kuih raya minggu ke3 puasa.. Dah ade la list beberapa jenis kuih. Kami adik beradik pompuan (kecuali akak cak no 5) tak join sbb dia tailor nak siapkan tempahan customer dia. Customer dia pun bukan calang-calang, semua mulut laser..heheh..nasib la ko eh kak… Dia Cuma bagik duit je, so kami 4 org la yg akan buat dan divide pd semua adik beradik yg lain. Yg tak bestnya, raya nnt kuih kami sama!!


Aduhai, baru 5 hari puasa, dah cter psl raya.. heheheh..
Oklah all, layan gambar ok.. Alamak, lupa lak..kabel tak bawak.. camana nak transfer gambau.. esok eh gambau..ari nih layan citer dulu!!

Sblm end up, Lya pun puasa... Kita ckp ngn dia, esok kita puasa tau.. Oklah...tp bangun tido dia ckp..kakeeda no kuasa. nak susu...
bile soh mkn dia ckp, no..kakeeda kuasa..no mkn.. (kes mls nak mkn)..
then kalau bagi dia mkn mcm roti ke, nugget ke, seboleh2 dia nak suap kita...makan...makan.. bile kite ckp "ibu puasa la kakak.." then dia pun terus tanak mkn.. "kakak kuasa"
bile time bukak posa, ayah bawak kuar kurma dia mesti cakap "YUSOF TIGER!!"
skang nih dia amik kontrak baca doa makan.. jangan potong dia bace doa, sbb dia akan start right from the start kalau kita ganggu dia baca. kata ayah, kalau nak bukak pose cepat, jgn kacau..alamat esok pagi baru dpt bukak..

skang dah start belajar 3 QUL. balik umah aje .. bismillahirrahmanirrahim.. ALLAHAD...QULLAHAD..LAM YALID LAM YULAD... ehmmm... boleh lah kakak, wpun sekali dengar mcm qariah dari republic mana daaaaa... at least effort ada.. selain doa mkn, doa tido, bgn tido, pas mkn, masuk toilet dah bleh la..
dah kenal huruf2 awal jawi, agaknya sampai huruf dhod kot... Alhamdulillah..

1-10 mmg pass tp ntah dia kenal ke idak..
bile dia start bace muqaddam dulu, huruf rumi pun dia baca dari kanan dulu.. heheheh..hantam la labu....

kalau dia tgk ayah dia mkn habis, ibu pun licin..dia mesti cakap "BAGUS AYAH...makan habis" IBU BAGUS, mkn habis (ni mesti kat school cikgu dia ckp mcm tuh..

pastuh, suka sgt berangan...pegang botol dia buat cam pegang mic. nnt dia berlakon jadik cikgu dia kat school suruh org mkn, berlakon ngajo org ngaji.. kuat imejinasi dia nih..

mlm tadi, dia nampak jehan miskin (celebrity cookout).. dia pun jerit " ibu, shapan yala "(satu harapan membara dan menyala - manjalara) maknanya skang nih, dia dah start recognize dah..

Laily lak cam tuh lah.. tapi suka beno tersenyum.. kalau bangun tido.nangis-nangis nak suh kuarkan dia dari buai..bile dah kuar..sengih aje.. semua benda yg dia jumpa, semua nak masuk dlm mulut.. kdg2 ade brg hilang, cth remote tv (yg paling selalu hilang)..bile tanye kat ayah, nampak remote tak..dia pun jwb dengan jwpn yg menyakitkan hati " cuba tgk dlm mulut raihanah" ada ka!!
dah master berdiri tp belum boleh berdiri tanpa berpaut/berpegang.. badan still menten kecik cam tuh la, at 10 mths, beratnya baru 8.0 kg.
bab mkn, mmg dia la juaranya..semua benda dia nak mkn.klu bagi mknn dia, mula la dia luah-luah.. geram je..
mulut dah bising la, tgk akak da menjerit..dia pun jerit sekali.. rumah tu, klu hari cuti dah cam studio rakaman dah... (sound director nya , CAK la...wakakakak)
okeh pjg lak..hihihi


-cak-


Quote:
1. tahniah utk proud parents hufaidah + amat di atas kelahiran cahaya mata pertama yg dinanti²kan, Siti Nur Aina Humaira (ntah betul idak ejaan nya..) pada hari ini, 18 September 2007 bersamaan 6 Ramadhan di AnNur, Bangi. Congrats eh mommy n abah nya.. Now, ko rase ape yg aku rasa, kan?.. Eh, aku lak yg over happy... ntah amat dah upload belum, bleh visit di amat&ida
TAHNIAH DARI ana, kamal, Lya & Laily..
nnt aku visitt ko eh idah... LUV ya
!!


Quote:

2. utk nadea, kak cak tak amik order la cayang...lagi2 ciskek, mintak la mahap eh... tokey ciskek, bleh pergi kat hellikonia fp ye..

utk rikha, kite kat jengka la..aok kat temerloh kan.. jiran jauh la kite..anyway..mekasih la singgah FP kite ek aok...


kualiti ga,bo kureng menarik, guna hp kumira saje...


[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net