Lya & Laily

By: c a k c i b u r thE grEat

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]
Thursday, 22-Nov-2007 00:43 Email | Share | | Bookmark
happy birthday, sayang

seblom off to work this morning..amik gambo dulu
pagi tadi..tgk..ade jerawat!! camana nak amik gambo sabtu nihhhh
comparison of thruth - lya on left, laily on the right
View all 6 photos...
to my everdearest little child, Laily Raihanah binti Ahmad Kamal Hasrin,
{geysamm tau tgk dia ms nih..}

tahun lepas, mlm tadi jam 12.16am baru je rasanya bersalinkan si kudit ni..
tahun ni, hari ni...dia dah genap satu tahun..kejap je rasanya.

{gsmbar amik psgi td, lepas diorang bangkit tidoq.. mahshammmm}

Semoga Laily Raihanah membesar dengan sihat walafiat dan jadi anak solehah. Ya Rabb, kurniakan lah anak ini sifat² mahmudah.. Semoga dia dilindungi dari segala kejahatan, kemungkaran dan musibah. Amin...


note : sejak 2 minggu lepas laily tak sihat.. demam, batuk, cirit birit, allergy antibiotik, punggung melecet (asyik uuk uuk), rashes, dan tumbuh jerawat lak pagi tadi. tapi mlm tadi..dia bagussssss sgt..tido dari pukul 10.30 mcm tu, pagi tadi 6.30 baru dia bangun..selalunya 2,3 kali dia bangun minum susu..


{tgk tu, kecik-kecik dah ade jerawat... apesal ntah.. dah nak tiba hari kejadian time-time tu lah jerawat nak tumbuh}
{happy go lucky, kalau dia sihat}

mommies sekalian, doakan kesihatan laily ye,...

-okeh ade meeting at 9, will update gambar laily on her bday right after meeting

ini gambar lya dan laily, lya @ 9mths old dan laily @ 11 mths old respectively.. satu pattern aje kan}

Happy Birthday juga buat Adam Shukhri, who shared the same birthday date wif my lil' Laily. Muaaaaaaaaaahhhhhsss utk adam dari auntie cak, uncle kamal, "kakak" lya yg sombong dan baby Laily .. see u this saturday ye cayang!!
{thank you KC for this lovely shot}


Tuesday, 20-Nov-2007 00:04 Email | Share | | Bookmark
7 tahun genap + i am satisfied!!

 
entry nih cak pecah kepada 2 sub entry.
no 1 : GENAP 7 TAHUN.

-samalam, 19 NOVember, 2007 genap 7 tahun arwah mak cak (allahyarhamah Rusmi Othman) meninggalkan kami.
19 November tahun 2000, jam 8.00 mlm dia meninggalkan kami. 7 tahun dulu, adik bongsu cak baru darjah 4..hari ni dia sedang bertungkus lumus jawab soalan SPM.Semoga arah mak ditempatkan dikalangan kekasih Allah..
-nnt carik gambar mak dan cak upload eh...


no 2 : I AM SATISFIED.
aghhhh lega rasanya bila satu beban besar yang terpaksa dipikul (dengan ikhlas, kerana Mu ya Allah).. dah terlaksana dengan jayanya., Alhamdulillah..semua pihak berpuashati dan padan muka boss aku!!(jahat tuh, still ada)..
Jumaat last wk, terlancarlah sudah produk manggis yang kami dok usahakan all this while. Wpun kami hanya di bahagian scientific dan technical, manakala formulation dan development dari org lain, tp aku sudah cukup puas hati sbb semuanya berjalan dengan LANCAR.
sehari sebelum launching, kami dah prepare semua. Since yg nak merasmikan nya adalah Sultanah Pahang, mmg berdebar-debaruddin jugak la bile involve dengan royal nih kan. Wpun Cak org "kecil" (read : belakang tabir) sahaja semasa perasmian ni, tp berpeluh jugak memandangkan soalan-soalan ttg scientific research keluar bertubi-tubi dari rombongan VVIP yg follow Sultanah. Sultanah bagi good feedback pada juice (thumbs up utk FURLEY MARKETING team), siap bodyguard dia mintak no tel cak, sbb dia kata nampak mcm Sultanah suka sangat in case klu dia mintak lagi, dia akan call cak. Hari tu saja, dia mintak juice dari Cak, 3 x refill. heheheh... sodapla gamaknya..Wpun cak tak sempat nak rasa sbb terlampau sibuk.
apapun, cak bercerita nih, sekadar nak berkongsi kegembiraan dan kepuasan hati cak sahaja, tiada niat lain yg terselindung okeh.

Terima Kasih kawan-kawan yg bagik cak semnagat wpun half way hari tuh dah rasa cam half dead dah. hihihihi..perjuangan masih belum selesai. skang nih, dok bertungkus lumus untuk National Invention, Conference & Exhibition plak (26-30, di PWTC), team kami menghantar penyertaan untk dipertandingkan dan on 27-28 cak ade conference ttg perhutanan di Seri Pacific. Sib baik tempat nih dekat aje, bleh la lari-lari sana sini kejar acara. Good luck to myself. la nih, tgh bz prepare poster utk conference tu.

kalau cak tak sempat nak tinggal komen kat FP u all, maaflah ye, cak ade meround..bace saja..x sempat tinggal komen. nnt bulan 12 cak dah free, cak pastikan dpt round dan balas komen2 u all.

Gambar upload esok. banyak gambar dan cerita actually.. Tp nnt lah, biar backdated, asal update kan...
p/s: lupa nak citer, adik en.kamal kawin sabtu lepas... gua sudah ada BIRAS..hihihih... dengan harapan..cecepat la diorang timang anak. so that anak cak tak jadik "rebutan!!".. (jahat lagi di situ!! )

TO ALL : take care eh..
satu lagi entry on 22nd nih.. LAILY genap satu tahun khamis nih... buat entry spesel utk Laily Raihanah..

CHOW..


Monday, 12-Nov-2007 10:03 Email | Share | | Bookmark
rindu

rindu nak masak
rindu kat oven
rindu nak update gambar fuds
rindu nak round fp kengkawan, rindu nak comment
rindu nak CUTI. MC. EMERGENCY dan yg sewaktu dengannya.

-will update soon..very2 soon-

bz bee
caksibuk.

Quote:
bukan bz hat tu hana oi.. bz tang kije..boss tarak..semua cak nak kena handle. marah betul ngn boss. dah la laily tak sihat. mak mentua nak kenduri..celaru kepala otak.. kena wat compartment dan partitioning my otak bio well organized semua benda.. ttg 24th tu, satu hape tak sentuh lagik..


Quote:
re:
mekasih kengkawan yg concern..
aah, cak slalu take positive in whatever i'm doing, will be doing and did.
just tak paham perangai sesetengah org yg boleh lepaskan tggjawab dia pada org lain, dan end of the days dok canang kat satu kampung..dia yg buat all those things..sakit tak hati?. tp cak percaya, Allah Maha Adil..dan lebih Mengetahui dr segala apa yg ada di muka bumiNya ini.
mmg kite mkn gaji, tp rasa bersalah tak klu gaji yg kite terima ekcelli tak setimpal dgn usaha kite yg sebenarnya.?.
harapan cak satu je, moga Allah terima pena lelah cak, dan moga rezeki cak HALAL untuk bagi anak-anak dan family.. I LOVE my JOB .. thanks friends...

okey, esok sape ade kat PWTC nak rase JUICE manggis buatan Malaysia dan aiskrim manggis (blom ade org buat lagik nih..) moh kite ke PWTC.. admission to the exhibition: FREE..moh...


Tuesday, 6-Nov-2007 09:28 Email | Share | | Bookmark
busy bee

laily makan kopok lekor..pantang tgk foods dia nih..
kakak yg sussssssssssssah sgt nak amik gambar skang
gambar basi
View all 10 photos...
mommies dan kawan² FP.

cak bz tahap gaban la nih, prolly untill end of this da*n month. aiyyoh..ganeh.
kalau nak kire bz..semua orang pun bz.. tp yg menjadikan cak bz tahap gaban dan sakit jiwa raga ialah.. DALAM KEADAAN YG GENTING , GAWAT DAN CEMAS NIH.. BOSS BOLEH LAK CUTI !! WALHAL..TIME SIBUK GILE SBLM RAYA ARI TUH..KAMI NAK CUTI..DIA CKP CUTI DIBEKUKAN, EVEN SABTU AHAD CAK DTG OPIS GAK SETTLEKAN THOSE WORK. YG TAMBAH SAKIT HATI LAGI, NAK KENA REPLACE TEMPAT DIA.. KALAU NAK KIRA BERKIRA..MMG BOLEH.. TP DAH KITA NIH ORG ISLAM DOK PIKIO LA TANGGUNGJAWAB BAGAI.. TP KALAU DIA TAK BOLEH PIKIR TGGJAWAB DIA..MMG HAMPEH LA.. DLM G.O PUN TERMAKTUB, KITA TAK BOLEH CUTI KALAU KHIDMAT KITA DIPERLUKAN TIME TUH..TP DIA SELAMBA BADAK..CUTI TAK APPROVE PUN DIA CUTI JUGAK.. BENGANGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGNYA!!!!!! ..TAULAH KHAMIS ESOK NIH DIA NAK RAYA... KITE BOLEY CONSIDER..TP DIA CUTI SAMPAI 2 MINGGU TUH YG CAK BENGANG GILER.
DAH LA NAK KENA TAKE OVER DIA, ALL PARTS NAK KENA COVER... BESTNYA LAH KALAU JADIK BOSS EH... ESP YG AUTOKRATIK.. MALANGNYA, CAK BUKAN JENIH CAM TUH... KALAU LA CAK NIH ADA MAGIC, NAK AJE AKU TUKAR BIAR AKU JADIK BOSS, DIA JADIK AKU..BIAR DIA RASA CAMANA YG CAK RASA... ting!!!! (AIYARK....CAK MASIH KULI LA... MAGIS TAK JALAN!!)

so, tadik sessi lepaih geram..kalau lepas geram jenih tulis tak best sgt..kalau dengar ckp LIVE..korang sure geleng kepala...cam bertih jagung cak punye membebel..
so kengkawan.. cak tak dpt nak update selalu..gambar kudits yg byk tuh pun mmg peram buat pekasam, tak sempat nak select... mana yg ade layan aje lah dulu..
nnt ade mase, seboleh2 cak mesti round fp u all.. perhaps in december i'll be free..PERHAPS.. but i do hope, i'll be free.
tp udah namanya koje kan..terima je lah..tp kalau lah cak jadik boss one fine day..insya Allah, cak x kan buat mcm nih pada staff bawahan cak..Insya Allah... tak patut... kalau nak cerita, mmg sakit hati dan tambah dosa..tp biarlah...cak nak cuba sabar lagi..tgk dia booleh baca tak apa yg cak rasa..dan dia boleh sedar..dia tak patut buat org mcm tuh... alangkah bagus kalau cak nih boleh pekakkan telinga, butakan mata dan autokratik cam dia..

apapun cak nak highlight skit xtvt cak yg mungkin u all bleh support..meh ramaikan umat during :

16-18 NOV : Woman Health And Traditional (WHAT) Medicine. , PWTC.
- launching of Mangosteen juice and ice cream

26-30 NOV : National Innovation Conference & Exhibition (NICE), PWTC

27-28 NOV : 1. Conference On Forestry & Forest Product Research (CFFPR) ntah hotel mana cak pun lupa.. tp tgk ade bertindih dengan event no 2.. cak dtg sini first day saje utk present paper. 2nd day dah pergi event no 2 balik.

2. BIOMALAYSIA..pun tak ingat kat ne..

ecelli kalau boss ade, cak boleh pergi dgn rilex..sbb dia tak de..cak kena ambil alih tempat dia ..tuh yg cak marah dan bengang sgt tuh...nyusahkan cak aje.. berkejar sana sini..
apapun utk event 1 & 2 cak rase happy la... sbb nak launch new product utk event 1 dan utk event 2, it's a kinda competition. utk 3&4 cak participate utk conference sahaja..

tp mommies , on 24th tuh..dont worry kompom jadik eh...

ptg nih tadik cak tgh buat poster utk present kat event no 3.. half way, bukak FP dan try la nak hapdet..bile baca komen yana soh letak gambar kudit brg sekeping dua kan...
hehhe...

harap-harap cak mampu bertahan kat sini.. sbb keje sinih mmg best esp the environment la.. yg tak bestnya boss aje.. ntah kenapa dia jadik cam nih..the first 3 yrs, dia okey je... (dah 7 thn cak keje bawah dia tau, lama tuh bertahan.....)

ekcelli u all boleh skip saja sessi lepas geram nih, tak perlu bace sampai habis..(dgn harapan boss bace) tp boss mana tau FP nih ujud!!






ptg sblm off from work, i'll make sure..akan round FP mommies okie!! take care all..


Tuesday, 30-Oct-2007 09:05 Email | Share | | Bookmark
update on Lya & Laily

actually banyak sangat benda cak nak share ngn u all.. tp tak dapek nak update kat FP.. naik aje cuti raya, dah start bz dengan kerjaa-kerja baru... this yr punye kerja semua dah settle before cuti raya ari tuh, so dpt la raya dengan aman damai..
naik aje cuti raya, ade byk benda baru menanti.. tp one of those job..cak buat dengan gembira (satu saje?>... terukkan) sbb benda tuh relate betul2 dengan group kami. all this while buat mcm nak mamp*s, tp end up kite tak dpt pape.. even pahale pun tak dpt gamaknya sbb kerja mengungkit..heheheheh..teruk kan... gitulah norma kerja yg cak sedang rasa skang.. lain org lain bahagiannya..Apapun, Semoga Allah berkati kerja dan rezeki Cak selalu...

okeh back to kudits.. ade baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaanyak gambar baru (since kami sudah ade kamera baru!! yippie!!) nak upload... tp tulah dia..tak terupload-upload..gambor raya pun byk lagi ha.. beratus-ratus keping...

actually progress 2L nih mcm bebudak lain jugak, sbb anak-anak cak mcm org lain ugak, tak ade yg luarbiasa pun.. sama mcm kanak-kanak lain lalui.
cuma bezanya cepat ngn lambat aje..

LYA
-pok pek pok pek non stop. bingit wooo...
-suka tanye "apesal gosok baju tu" "apesal kucing tuh mati" apesal pergi skool" "apesal dpt duit blue"(kes duit raya la nih)..dan mcm-mcm apesal lagik lah.
-kalah dengan adik...
-kedekut tak hingat..yg peliknya dia kedekut ngn adik dia aje..dengan org lain kemain lagik pemurah..
-kalau cak marah adik dia akan cakap "ibu, jangan marah adik.. minta maaf cepat" ayooo..ini budak...
-sejak dia tak pakai diaper mlm nih, tetaip pagi bangkit tido, dia mesti raba tilam dia then dia cakap "ibu, ayah..kakeeda bagus..kakeeda tak kencing tilam"..
-kalau dia mkn habis one plate...dia akan puji diri dia sendiri "kakkeda bagush... finish meal"
-kadang-kadang gagap... "ahh...dia...dia...dia,....dia..." tensen tol nak tunggu citer dia..
-ade 2 karakter..baru nih cikgu2 dia dtg beraya dok pakat la puji dia... pandai berkemas, penyayang, rajin... dengar ckp.. rajin belajar... yg mana cak rasa bertentangannnnnnnnnn sesangat dengan karakter dia kat umah yg kaki sepah, kuat ngamuk, tak penyabo... mmg cam tuh ker?.
-bile bebudak lain main lari2, dia takkan ikut.. selalunya dia tengok aje..(alhamdulillah, idok le teruk nak mengejo..tambah lak musim2 open hse nih)...
- dah boleh la tulis satu dua huruf jawi...bile boleh tulis tuh, maknanya dia mmg kenal la.. kan.
-one-twenty dah pass.. dia cuma kenal number 1 & 8 saje.
-most color dah kenal tho color tuh lain2 fade.. merah muda, merah darah, merah hati, merahterang, merah gelap : dia tahu that was RED. so do other colors.
-suka beno ngn buku... bukan setakat buku dia conteng, tilam, bantal, sarung bantal...semua ade pen.. dia tak berani conteng sofa dan dinding saje.

LAILY
-dah ade bunyi-bunyi ammi, ammi...
-bile marah dia aje, bile kata "ambooooi!!" dia pun akan follow rentak kite ckp amboi tuh..
-kaki makan.. cak suka aje..sbb senang..gi memana, suap aje apa pun hatta bihun goreng yg agak pedas pun, dia makan jugak.
-mlm dah tak tido buai..golek2 sendiri then dia tertidur saje.
-suka enjut2 bdn esp bile dengar bunyi muzik.
-kalau nyanyi tepuk amai-amai dia akan start la tepuk tgn..
kalau nyanyi cak cekur udang gamit, dia start genggam-bukak palm dia.
kalau nyanyi itsy bitsy spider dia start buat la cam ade spider panjat-panjat..
-dia mmg tak byk ragam.. kurang menangis..tp dia kerap buat sesuatu yg kite tak sangka.. cthnya dia bukak drawer dan masuk dlm drawer tuh... baru nih, cak terlelap kejap je..tak sampai 2 minit..bukak2 bijik mata, dia dah panjat 8 anak tangga umah tuh..cak tatau sejak bile dia belajar panjat tangga.
-kalau dia diam sorang2 tuh... kena la pergi tgk..sahih dia sedang makan sesuatu yg dia jumpa..

setakat ni itu aje lah yg cak ingat,,
hari nih cak puasa 6..lagik 2 hari habis la.. so, jumaat dah raya lagi.. mommies semua dah habis dah kot pose 6 dan ganti..cak nih haru la, tahun nih start lewat ckit...

oh ye, psl chanel 703 yg cak dok sm kak rinn, bonda, intan dan kak helli last time tuh... sape ade tgk astro ch703..skang nih itulah channel wajib cak dan en.kamal..(dia kena la supportive kan...sbb dulu dia dah janji kalau ade rancangan masakan..dia akan langgan utk cak..) since AFC 703 nih free..maka dia kena lah ikut mata cak tgk channel mana kan... ade la hari tuh tengok MAMI ASMAH LAILI memasak..ala...biskut cokdam yg glemer tuh, kan resepi dia... tp cak lupalah dia punye ranc hari apa.. yg paling cak suka ranc GILA MAKAN, ranc terbitan Singapura.. mmg best ah..hari Isnim ja, 9 ke 9.30 ntah... so, kepada kawan2 yg suka masak...tgk lah channel nih.. mcm2 ade...
oklah dah pjg lebar celoteh cak..standard la..cak mmg suka pokpek pok pek nih... okeh..cak dah nak balik..nak masak utk buka... to all yg berpuasa 6, selamat berbuka...

cau.

Quote:
frust tak dpt join big raya gath.. sebabnya.. sabtu tuh, cak kena balik ulu yam umah mentua sbb next wk, 11hb ade kenduri kawen (adik en.kamal) belah pompaun. belah kami 17hb tuh.. jadiknya sibuk la sikit nak prepare kan.. then 3hb gak FRIM nye open hse.. malamnya kami mengangkut brg kami di ulu yam ke sri gombak (yiiha,,,dah dok umah sendiri skang... heaven!!), lori available mlm dan pagi ahad sahaja. so mmg bz lah nak upload brg dan kemas ape yg patut.. since en.kamal soh cak pergi aje sendiri... tp amna mampu nak jaga handbags cak yg 2 org tuh sorang2..maka cak tak dptla join u all.lagipun 1-4 nov ade exhibition di MATRADE ini pun cak baru je balik dr MATRADE kat jln duta, cak duty friday dan sunday.. itu jugak la atr sebab2 ngape x dpt jpin big raya gath.


Quote:
ain mama damia..jemput aje le dtg... yg penting call dulu ye... tak de masak sedap nya la ain.. biase aje...meh le dtg..


[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net