Lya & Laily

By: c a k c i b u r thE grEat

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 6-May-2009 11:36 Email | Share | | Bookmark
bace je le ek

 
 
 
View all 10 photos...
ok, kawan2 yg concern psl test result en kamal tu,dont worry ye.. dia punye percentage kebocoran -entah aku tatau nak ckp ape dlm term layman... hanyalah 0.3%.. doc estimate tak de pape yg buruk akan berlaku, so, he's on medication rite now, with half of normal dosage utk penyakit sepertinya itu.. alhamdulillah..tak terkira bersyukurnya aku..ye lah gaduh-gaduh jugak..tp sape tak sayang suamikan...biarle boroi ke, hape ke.. dah nama suami.. sure lah hati tuh risau bila ada perkara2 mcm ni timbul.

okeh kite story psl lya dan lalily.. diorang dah makin besar..tp laily still ckp jepun dgn aku, ckparab dgn ayah dia dan ckp spanish dgn akak dia. dgn korang maybe dia akan speaking tamil.. ye..pelattttttttttttttt betul anak aku sorang ni..
lya STILL menangis every monday..dan mood yg paling best on weekends. ha ha ha..

apa lagik ye.. owh..u ols yg punyai anak lahir thn 2004 dahregister keutk primary school?? cepat register eh. aku dah register kan lya, dia org ketujuh,. setakat nih satu skolah je aku register.mcm yakin dapat...hehehehe..

lagik... takde cerita dah la..
end of transmission..

sape yg sempat bace, sempat la bace entry ni..sbb rasanya en.kamal tak suka entry ni.sure dia suruh padam!!
playdate sisters
mane ntah dia dpt idea buat mcm ni nak takutkan org........



Thursday, 23-Apr-2009 01:53 Email | Share | | Bookmark
uishhh..

 
 
 
View all 4 photos...
hmmph.. lama juga tak update fp.
byk cerita nak update sebenarnya..tp tataulah..rasa mcm tak de sape nak baca fp aku nih..gamaknya tulah sbb aku tak mengupadte fp. heh. sbb aku sendiri tidak berkesempatan nak buat lawatan ke fp kawan2 yg lain. anyway since ramai yg bertanya, sms dan email kenapa aku tak update fp.thanks for asking..ade gak yg ingat eh... hhhahahha. perasan mode ON.

Lya dan Laily sihat alhamdulillah.mak dan bapaknya..lagikla sihat..alhamdulillah.
Cuma last week aku menemankan Kamal ke Hospital Tawakkal utk appointment dia wif his physician. He was diagnosed with something yg masih dlm 'siasatan'
doc. This coming 28th is his next appointment. Harapnya nothing serious. Pray for him eh fren. resultnya, i will let u know after 2nd appointment tu. yg aku tau, kalau minor dia boleh ambik medication sahaja. tapi klu major he have to go biopsy. entahle.

Then monday baru ni, aku di hospital sepanjang hari,menemankan makcik aku yg di diagnosed having jaw cancer. (for those yg tak tahu, i did update this in details kat fb). Semalam , 22/4 dia sudah menjalani pembedahan (2major operation,1 is neck dissection and the other one is removing her jaw and tulang pipi) It tooks 9 hrs alltogether. Today she was transferred to ICU.Harapan aku dia pulih dgn cepat..dia lah makcik yg agakclose dengan aku selepas mak meninggal.

tentang kerja aku pulak..bz mcm biasa la sbb aku kan kuli.
12-13 may aku ada seminar Malaysian Society of Physiology & Pharmacology di Grand Seasons, dan on 15-17 di KLCOnvention Centre utk pertandingan ITEX. 1-3May di MATRADE utk Pameran Herbal Asia (tp aku mls nak gi...nak cuti!!!)...

Guys,apapun...utk u ols semua yg ade follow FP aku nih, aku doakan korang semua senitasa dilindungi dr malapetaka,bencana, penyakit berjangkit, fitnah manusia.. dikurniakan kesihatan yg baik, rezeki yg halal dan dilimpahi kaih sayang selalu... dan cubalah kita sama2menghargai org di sekeliling kita, esp anak2 dan suami... aminnn..

ok!! chow...


LIFE IS WONDERFUL- JASON MRAZ
It takes a crane to build a crane
It takes two floors to make a story
It takes an egg to make a hen
It takes a hen to make an egg
There is no end to what i'm saying
It takes a thought to make a word
It takes some words to make an action
And it takes some work to make it work
It takes some good to make it hurt
It takes some bad for satisfaction

Ah la la la la la la life is wonderful,
Ah la la la la la la life is full circle
Ah la la la la la la life is wonderful
Ah la la la la la la OooOooo

It takes a night to make it dawn
And it takes a day to make you yawn, brother
It takes some mold to make you young
It takes some cold to know the sun
It takes the one to have the other
And it takes no time to fall in love,
But it takes you years to know what love is
And it takes some fears to make you trust
It takes those tears to make it rust
It takes the dust to have it polished, yeah

Ah la la la la la la life is wonderful
Ah la la la la la la life goes full circle
Ah la la la la la la life is wonderful
Ah la la la la la la OooOooo

It is sooooo
It is sooooo

It takes some silence to make sound
And it takes a loss before you've found it
It takes a road to go nowhere
It takes a toll to make you care
It takes a hole to make a mountain

Ah la la la la la la life is wonderful
Ah la la la la la la life is full circle
Ah la la la la la la life is wonderful
Ah la la la la la la life is meaningful
Ah la la la la la la life is wonderful
Ah la la la la la la

It is sooo, It is sooo meaningful
It is sooo wonderful, It is meaningful
Wonderful, it is meaningful
it is full circle, wonderful, meaningful...


Thursday, 19-Mar-2009 12:42 Email | Share | | Bookmark
hai

 
 
 
uish..lama rupanya tak menghapdet eh.cerite byk gile..cume mase tak berapa ada.
2L sihat alhamdulillah...maknya lagik la sihat.
okeh..layan la LO dulu ye,,



dialog ayah dengan anak

ayah: kakak, ni jari apa??
anak: tatau la kite... jari apa..
ayah: ini jari ibu... (tunjuk his thumb)..yg ni??jari apa, kak?? (next to thumb)
anak: jari ayah, pastu jari kakak, jari abang dgn jari adik. jari adik yg kecik ni..kan??
ayah: gulp...




Friday, 27-Feb-2009 21:46 Email | Share | | Bookmark
KUANTAN-TRENGGANU-KUANTAN

nadya + lely... depa beza 2 bulan saja
mama olie dok jerkah aku nih
akob patin hse for lunch..
View all 18 photos...
skang nih malas gaban nak story mory. these photos were taken during our cuti2 malaysia 25-28 february.
lepak di awana kijal dan hyatt regency, kuantan.

layan gambar eh.


Wednesday, 14-Jan-2009 10:46 Email | Share | | Bookmark
aku beli kfc bukan tanda aku sokong Israel

 
 
 
View all 7 photos...
huh!!
aku tatau la budak yg sound aku semalam baca dak fp aku ni..hampes..
kalau korang dlm situasi aku...anak korang demam... ko tanya nak mkn apa..anak ko jawab nak kepsi... (KFC)...
aku park kereta (dah la carik parking punye payah.2 kali aku tawaf blok ni..baru dpt parking. dengan berkasut tumit tinggi baju kurung pesak gantung, penuh bergaya aku berjln ke kfc. kfc mmg lengang sekarang,..mcD, pizzahut..semua lengang ...

aku masuk kfc.. 1 large whipped potato, 2 buns, 2 Milo.. aku steeped out je KFC ade sorang budak laki tegur.. akak sokong Israel eh.. hampeh!!!ikut ati aku aku nak je jawab.. tp budak tuh sengih sinis then blah.. hampeh hampeh hampehhhhh!!! taksempat balas ni yg buat aku takpuas hati ni...

neway budak..aku beli kfc does not means aku sokong Israel. tunggu la ko jadik bapak esok... ko tunggulah (sambilmenyumpah)..

oh ye..lya dah baik dr demam..tp muka dia mmg nampak tak sihat... aku mmg risau sbb dia tak ceria dan nampak lemah wpun dah tak demam..tambah pulak dia ngadu dia sakit kaki..bile aku tanya spesifically sakit di mana,dia tunjuk kat area paha. aku lega..bukan area joints. hari ni, ade bintik merah kat bdn dia... aduyaiiiiii!!! aku risau lagi.. esok repeat gi klinik, kot dia alah antibiotik ke, hapa ke... iskk harap tak de apa yg bahaya...

ok..chow!!

Quote:
hutang gambar baru nak byr..

ini gambar sotong yg giler baboon sempoi dan dibuat masa aku mls tahap tenuk..


ini gambar telur tumis scramble


mereka berdua... lawan ngn ikan masin.. perghhh!!


maggi goreng malas tahap dewa


lya, sebelum demam..kami ke IKEA..ade org mengidam mkn meatballs dan mariah curry+puff daddy=currypuff



sekian,utang gambar aku..blur sikit eh...mcm tuan dia


[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net